Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

New York Times: «Οι Έλληνες δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία τους»


«Oraiokastro, Greece» Έτσι ξεκινάει το άρθρο των New York Times, που εξιστορεί την ιστορία των προσφυγόπουλων και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από μερίδα γονέων που δεν επιθυμούν αυτά τα παιδιά να ενταχθούν στα ελληνικά σχολεία...



«Μαρίγια Αμπντλακαριμ, 9 ετών. Έφτασε στην Ελλάδα, από την Συρία τον Φεβρουάριο, περνώντας τα σύνορα της Ευρώπης με ένα σαπιοκάραβο από την Τουρκία. Από τότε ζει σε έναν μισογκρεμισμένο καταυλισμό. Το μέλλον της αβέβαιο. Το παρόν της λειψό από βασικές ανάγκες.

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να της δώσει μια ευκαιρία να αισθανθεί κάποια «κανονικότητα». Μαζί με άλλα 22.000 προσφυγόπουλα θα μπορούσε να πάει σχολείο από τον Οκτώβρη. Αλλά όπως κι άλλα σχέδια της Ευρώπης για να αντιμετωπίσει τους εκατοντάδες μετανάστες, έτσι κι αυτό έπεσε πάνω σε έντονες αντιδράσεις».

Οι NYT αναφέρουν λεπτομερέστατα τις αντιδράσεις στο Ωραιόκαστρο, σημειώνοντας πως οι Έλληνες προβάλλουν ως δυνατό επιχείρημα τον φόβο για μεταδοτικές ασθένειες που ενδεχομένως να έχουν τα προσφυγόπουλα.

Στην συνέχει αναφέρει πως ο υπουργός παιδείας, Νίκος Φίλης ξεκαθάρισε πως κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει στα παιδιά αυτά να φοιτήσουν.

Το άρθρο τελειώνει με τα λόγια της μικρής Μαρίγιας η οποία δηλώνει πως θέλει να μείνει στη χώρα μας και να γίνει δικηγόρος.

«Θέλει πολύ να πάει σε ένα κανονικό σχολείο. Κοιτάει τα σχισμένα της ρούχα και τα γυμνά της πόδια και ρωτάει «Θα με αφήσουν να πάω έτσι;» καταλήγει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.