Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

O καιρός της Πέμπτης


Με βροχές και καταιγίδες κάνει ποδαρικό ο Σεπτέμβρης....




Την Πέμπτη αναμένονται τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στα Ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Στη Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανόν πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά, από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα Ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Πελοπόννησο ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4, στα ανατολικά 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για Παρασκευή

Την Παρασκευή στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.