Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

O Ντομπόβσκις ξεφτιλίζει τον Τσίπρα: Δική του επιλογή η σκληρή λιτότητα


Ο λαϊκισμός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 οδήγησε την Ελλάδα να υποστεί σκληρότερη λιτότητα από ότι στην περίπτωση που συνέχιζε τις μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, όπως μεταδίδει το Reuters...



"Ο λαϊκισμός δεν λύνει τα προβλήματα. Ο λαϊκισμός δημιουργεί προβλήματα", είπε ο Ντομπρόβσκις μιλώντας στη Ρίγα, σε μια συζήτηση σχετικά με την αυξανόμενη στήριξη λαϊκιστικών κομμάτων σε χώρες της ΕΕ.

"Μπορούμε να το δούμε αυτό στο ... κλασικό παράδειγμα της Ελλάδας. Μια νέα κυβέρνηση ήρθε με μια λαϊκιστική στάση, ότι δεν χρειάζεται καθόλου λιτότητα, ότι θα ξοδεύουμε όσα θέλουμε", είπε.

"Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα εφαρμόζει τώρα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας από ό, τι θα ήταν απαραίτητο αν οι μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν συνεχιστεί", πρόσθεσε.

Ο Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης Τσίπρα, η Ελλάδα είχε ύφεση το 2015 αντί πρόβλεψης για ανάπτυξη 2,5%, αν συνέχιζε τις μεταρρυθμίσεις, όπως τις είχε ήδη δρομολογήσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.