Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

O καιρός της Τρίτης


Άγριο... μπάσιμο του Φθινοπώρου...



Μεταβολή του καιρού αναμένεται από τα δυτικά με κατά περιόδους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι που το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες αναμένονται νεφώσεις αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα με τοπικές βροχές. Στην Κρήτη αρχικά νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και από το απόγευμα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ εξασθενούντες και στα ανατολικά αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα νότια 4 και στα βόρεια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.


Πρόγνωση καιρού για Τετάρτη

Την Τετάρτη στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στις βορειότερες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.