Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Η Süddeutsche Zeitung "σταυρώνει" την κυβέρνηση για τον Γεωργίου


Η Süddeutsche Zeitung φιλοξενεί ένα άρθρο του οικονομολόγου Θάνου Κατσάμπα, ο οποίος διετέλεσε Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής και Εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ από το 2012 έως το 2015. Είχε αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2012 επί κυβερνήσεως Λουκά Παπαδήμου...



Το άρθρο του στην SZ αναφέρεται στην παραπομπή στην δικαιοσύνη του Ανδρέα Γεωργίου, πρώην Πρόεδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και στον υπότιτλο σημειώνεται πως ο Γεωργίου «απειλείται με φυλάκιση μόνο και μόνο επειδή έκανε καλά την δουλειά του».

Το άρθρο αναφέρει: «Ο Γεωργίου κατά τη διάρκεια της πεντάχρονης θητείας του ως Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ βελτίωσε την ποιότητα και την αξιοπιστία των ελληνικών δεδομένων. Διεθνείς οργανισμοί παίρνουν ολοένα και περισσότερο απόσταση από την έκφραση «ελληνικά στατιστικά στοιχεία». Εγγυήθηκαν στην χώρα πάρα πολλά πακέτα βοήθειας διότι τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία ήταν αξιόπιστα και η κυβέρνηση στήριζε την ανεξάρτητη εργασία της ΕΛΣΤΑΤ. Και ποιο είναι το ευχαριστώ για όλα αυτά; Από το 2011 εκκρεμούν διάφορες δίκες για παραποίηση στατιστικών δεδομένων και «βλάβη του δημοσίου».

Και ο κ. Κατσάμπας προτείνει: «Για την σημερινή Τρόικα έφθασε η στιγμή να κάνει σαφές στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι περιμένει μια άμεση και θεμελιωμένη ολοκλήρωση της υπόθεσης Γεωργίου. Υπάρχει φυσικά ένα προφανές εμπόδιο. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποσαφηνίσει αυτή την υπόθεση δεν θα ήταν ανάμειξή της στην ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης; Θα ήταν, στην περίπτωση όμως που η ελληνική δικαιοσύνη ήταν πραγματικά ανεξάρτητη».

Ο κ. Κατσάμπας τεκμηριώνει την άποψή του αναφερόμενος στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, την οποία χαρακτηρίζει γνωστή συνδικαλίστρια, η οποία είχε χαρακτηρίσει το 2014 την κυβέρνηση Σαμαρά «ολοκληρωτική» ενώ το 2015 είχε αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζητώντας του «να σεβαστεί την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού». Θεωρεί λοιπόν πως όπως η δικαστής μπορεί να αναμειγνύεται στην πολιτική έτσι και οι δανειστές δεν θα έπρεπε να έχουν επιφυλάξεις να ζητήσουν έναν τερματισμό της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.