Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Χάος στην Λέσβο: Μετανάστες τα έκαψαν όλα! [video]


Εκτός ελέγχου εξελίσσεται η κατάσταση στη Λέσβο: Στις φλόγες τυλίχθηκε το hot spot της Μόριας με αποτέλεσμα οι χιλιάδες μετανάστες που φιλοξενούνταν εκεί να έχουν απομακρυνθεί στους δρόμους της ευρύτερης περιοχής...



Είχαν προηγηθεί άγρια επεισόδια μέσα στον καταυλισμό με συγκρούσεις μεταξύ ομάδων διαφορετικών εθνοτήτων. Αυτή την ώρα όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα κυρίως μαρτυρίες εθελοντών από διάφορες οργανώσεις που βρίσκονται στη Λέσβο, περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φύγει από τον φλεγόμενο καταυλισμό.

Λίγο πριν από τις 11.30 το βράδυ της Δευτέρας, η Πυροσβεστική ενημέρωσε ότι η πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας κατασβέστηκε.

Όλα αυτά μετά τα χθεσινοβραδυνά επεισόδια με ακροδεξιούς και αντιεξουσιαστές στην πλατεία Σαπφούς κατά τη διάρκεια της υποστολής της Σημαίας από στρατιωτικό άγημα. Η ατμόσφαιρα στη Λέσβο ήταν ηλεκτρισμένη από νωρίς σήμερα το πρωί με κατοίκους να διαδηλώνουν στην περιοχή της Μόριας. Το μεσημέρι, ομάδα περίπου 300 μεταναστών βγήκαν από το hot spot της Μόριας και επιχείρησαν να κάνουν πορεία στο κέντρο της Μυτιλήνης, όταν κυκλοφόρησαν -άγνωστο από που- φήμες περί επικείμενης ομαδικής επαναπροώθησής τους στην Τουρκία. Η συγκεκριμένη ομάδα εμποδίστηκε από την αστυνομία να απομακρυνθεί από τον καταυλισμό, όμως πολύ γρήγορα ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών εθνοτήτων μέσα στο hot spot. Η εξέλιξή τους ήταν να τυλιχθεί στις φλόγες το κέντρο φιλοξενίας.



Τι είχε προηγηθεί το απόγευμα – Η μεταφορά των παιδιών στο ΠΙΚΠΑ

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ από τη Λέσβο, περίπου στις επτά το απόγευμα βρίσκονταν σε εξέλιξη εξεγέρσεις, συγκρούσεις και φωτιές στο hot spot της Μόριας.

Εκείνη την ώρα ξεκίνησαν οι φωτιές και οι άγριες αλληλοεπιθέσεις διαφόρων εθνοτήτων που ζουν μέσα στο hot spot.

Οι φωτιές επεκτάθηκαν ενώ πολλές εκατοντάδες προσφύγων και μεταναστών άρχισαν να εγκαταλείπουν μαζικά τον χώρο. Λίγο αργότερα εκκενώθηκε και ο χώρος των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων με τα φιλοξενούμενα εκεί παιδιά, να μεταφέρονται στην δομή του ΠΙΚΠΑ.

Νωρίτερα το μεσημέρι περίπου 300 μετανάστες είχαν διαφύγει από το hot spot και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη, αλλά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν και τους υποχρέωσαν να επιστρέψουν στον καταυλισμό. Με την επιστροφή τους και στη διάρκεια συμπλοκών ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές σε ελαιοκτήματα, νότια και βόρεια του καταυλισμού, τις οποίες προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από την Πυροσβεστική η φωτιά στην αγροτική έκταση ετέθη υπό μερικό έλεγχο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.