Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ολάντ: Θα διαλύσω την Ειδομένη της Γαλλίας [video]


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά το Καλαί στη...




βόρεια Γαλλία, δήλωσε ότι πρέπει να διαλυθεί εντελώς και οριστικά ο τεράστιος καταυλισμός της λεγόμενης «Ζούγκλας», όπου στοιβάζονται από 7.000 έως 10.000 μετανάστες.

«Η κυβέρνηση θα φθάσει μέχρι τέλους», πρόσθεσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, ζητώντας επίσης από τους Βρετανούς «να αναλάβουν το μέρος που τους αναλογεί» για την επίλυση του προβλήματος. Ένα μεγάλο μέρος των μεταναστών που έφθασαν από τη Συρία, την Ερυθραία και το Σουδάν θέλουν να φθάσουν στη Μεγάλη Βρετανία.

«Θέλω να εκφράσω την αποφασιστικότητά μου ότι θέλω να δω τις βρετανικές αρχές να αναλαμβάνουν το μερίδιό τους στην ανθρωπιστική προσπάθεια που η Γαλλία επιτελεί εδώ και θα συνεχίσει να επιτελεί αύριο», δήλωσε ο κ. Ολάντ.

«Δεν σημαίνει ότι επειδή η Βρετανία πήρε μια κυρίαρχη απόφαση, αποδεσμεύεται από τις υποχρεώσεις της σε σχέση με τη Γαλλία», τόνισε υπονοώντας την ψήφο υπέρ του Brexit και τις διμερείς συμφωνίες του Τουκέ, οι οποίες μετατόπισαν στο Καλαί τα βρετανικά σύνορα.

Η γαλλική Κεντροδεξιά, έχοντας αρχίσει την εκστρατεία για τις προκριματικές εκλογές ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017, άδραξε την ευκαιρία με το θέμα της μετανάστευσης και πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις της εναντίον της πολιτικής του Φρανσουά Ολάντ και της κεντροαριστερής κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.