Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Σαμαράς στην πρώτη γραμμή... εξαφανισμένος ο Κυριάκος [video]


Στην Καλαμάτα βρίσκεται ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από χθες, ενώ ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τους αντιπεριφερειάρχες Ελένη Αλιφέρη, Περικλή Μαντά και το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τη θεομηνία που πλήττει την πόλη...



Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τον επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, να παρέμβει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο τελευταίος κατέθεσε ήδη ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία ζητεί να ενημερωθεί για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την άμεση στήριξη των πληγέντων, μέσω της παροχής κονδυλίων αποζημίωσης των ζημιών που υπέστησαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, κτηνοτρόφοι και ιδιώτες.

Επιπλέον, ερωτά για τις δυνατότητες χρηματοδότησης της κατασκευής δικτύου ομβρίων υδάτων που θα ενισχύσει την αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας, αποτρέποντας μελλοντικές καταστροφές.



Λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ ο Μεσσήνιος πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές της Καλαμάτας, στα πέριξ της οδού Αθηνών. Εκεί συνομίλησε με δεκάδες ανθρώπους που καταστράφηκαν οι οικίες τους, και διαπίστωσε «ιδίοις όμμασι» τις τεράστιες ζημιές που άφησε πίσω της η φονική κακοκαιρία.
Για περίπου 2 ώρες περπάτησε από την οδό Αθηνών ως την Αγία Σωτήρα και το Φραγκοπήγαδο. Παράπονο της πλειονότητας των κατοίκων, ιδίως στην περιοχή της Αγ. Σωτήρας, ήταν ότι κανείς αρμόδιος δεν εμφανίστηκε μέχρι αργά το βράδυ…
Σε σύντομη δήλωση του ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε: «Περπάτησα σπίτι σπίτι από την οδό Αθηνών ως το Φραγκοπήγαδο και, δυστυχώς, διαπίστωσα ότι δεν είναι 3 σπίτια που έχουν πληγεί, αλλά 103… Μιλάμε για πραγματικές ανθρώπινες τραγωδίες… Μέσα σε 3 ώρες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι το βιος τους. Αυτή τη στιγμή πρέπει να δούμε τι πρέπει να γίνει, ώστε να μην ξανασυμβεί μια τέτοια καταστροφή…
Το πρώτο πράγμα είναι πως οι Δήμοι οφείλουν να κατασκευάσουν αγωγούς ομβρίων υδάτων. Το δεύτερο το οποίο πρέπει να γίνει είναι να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στους πληγέντες… Από το πρωί κινητοποίησα τους ευρωβουλευτές που ήδη έκαναν παρέμβαση στην Κομισιόν…
Οι άνθρωποι εδώ δεν πρέπει να χάσουν την ελπίδα τους ότι θα ξαναχτίσουν το μαγαζάκι τους και το σπίτι τους… Οι Μεσσήνιοι και ειδικά οι Καλαματιανοί έχουμε περάσει πολλά και ακόμα δυσκολότερα… Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε και τώρα να ξεπεράσουμε αυτή τη μεγάλη καταστροφή».
Να σημειωθεί ότι αναμένεται στη Μεσσηνία αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας, με τους Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα, Λευτέρη Αυγενάκη, Άννα Μισελ Ασημακοπούλου και Γιώργο Κασαπίδη, οι οποίοι μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά θα επισκεφθούν πληγείσες περιοχές σ’ όλο το νομό…
Μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά βρίσκονταν ο πολιτευτής της Ν.Δ. στη Μεσσηνία, Μίλτος Χρυσομάλλης, ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου και η πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Νατάσσα Κυριακοπούλου.
IMG_1309.jpg
IMG_1314.jpg
IMG_1272
IMG_1319 IMG_1330 IMG_1335
ΠΗΓΗ: http://www.tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.