Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Γερμανικός «εμφύλιος» για το σκάνδαλο VW


Δύο γερμανικά κρατίδια, της Έσσης και της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα κινηθούν νομικά κατά της Volkswagen για την περίφημη υπόθεση Dieselgate...



Είναι γνωστό ότι οι μετοχές της VW καταποντίστηκαν μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με το παράνομο λογισμικό για τις εκπομπές ρύπων, με αποτέλεσμα να πληγούν σημαντικά τα κρατικά και τα συνταξιοδοτικά ταμεία των γερμανικών κρατιδίων.

Ο υπουργός Οικονομικών της Έσσης, Τόμας Σάφερ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η υποχώρηση της τιμής της VW είχε κοστίσει στο κρατίδιο περίπου 3,9 εκατ. ευρώ. Μικρότερη είναι η ζημιά για το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, το οποίο επίσης θα προσφύγει κατά της εταιρίας: 400.000 ευρώ.

Το κρατικό συνταξιοδοτικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων στη Βαυαρία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι έχασε έως 700.000 ευρώ μετά τη βουτιά των μετοχών της VW, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να καταθέσει την προσφυγή του τον Σεπτέμβριο στο περιφερειακό δικαστήριο του Μπραουνσβάιγκ, κοντά στα κεντρικά γραφεία της VW, στο Βόλφσμπουργκ.

Εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Μπραουνσβάιγκ δήλωσε σήμερα ότι μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί περίπου 450 αγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.