Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Οι 10 δουλειές με εργαζόμενους άνω των 55 ετών...


Μην ψαρώνετε από τον τίτλο. Αυτά συμβαίνουν εκτός Ελλάδας...




Στην ηλικία των 55 ετών είναι δύσκολο για κάποιον να ψάξει για νέα δουλειά.

Αυτό ήταν το κεντρικό νόημα στην συνέντευξη του Barack Obama από τον Stephen Colbert την Δευτέρα το βράδυ, με φόντο την αποχώρηση λόγω συμπλήρωσης δεύτερης θητείας για τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Colbert ρωτά τον Obama γιατί φεύγει από την δουλειά που κάνει τώρα με τον Αμερικανό πρόεδρο να απαντά πως φεύγει "γιατί στην πραγματικότητα η δουλειά του προέδρου δεν έχει... προοπτικές".

Πάντως την ίδια ώρα, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστήμιου της Βοστώνης, στην πραγματικότητα μετά τα 50 τα... πράγματα γίνονται δύσκολα για τους εργαζόμενους, ειδικά σε θέσεις που απαιτείται χειρωνακτική εργασία όπως τεχνίτης σκεπών, ψαράς ή πυροσβέστης.

Πάντως υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που σύμφωνα με την έρευνα που απασχολούνται οι περισσότεροι εργαζόμενοι άνω των 55 ετών.

Αυτά είναι:

1. Πωλητές
2. Συνοδοί μαθητών
3. Αγρότες
4. Συνοριοφύλακες
5. Οδηγοί ταξί - σοφέρ
6. Οδηγός λεωφορείου
7. Μόδιστροι και μοδίστρες
8. Ταχυδρόμοι
9. Υπηρεσίες προστασίας
10. Υπάλληλοι λιανικών πωλήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.