Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ο Ιάπωνας επενδυτής, που έμεινε με 31$ κι έγινε δισεκατομμυριούχος! [ΦΩΤΟ]


Τα 3.240 γεν (31 δολ.) στο γραφείο του Hideto Fujino είναι εκεί για να του θυμίζουν τη μεγαλύτερη αποτυχία της καριέρας του...

Το ποσό αυτό, το οποίο δεν φτάνει σχεδόν για ένα γεύμα στο ταϊλανδέζικο εστιατόριο στο ισόγειο του γραφείου του, ήταν η πληρωμή του από το ξεπούλημα της εταιρείας που είχε ιδρύσει. Τη στιγμή που οι πελάτες του τον εγκατέλειπαν κατά την διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ο Fujino χρειάστηκε να ξεφορτωθεί το μερίδιό του στη Rheos Capital Works Inc, να παραιτηθεί από πρόεδρος και να γίνει απλός εργαζόμενος για πρώτη φορά σε έξι χρόνια.

Money Fujino framed

Ο Fujino δε θέλει ποτέ να ξεχάσει αυτό το μάθημα που πήρε, ακόμη και τώρα που η Hifumi, η "ναυαρχίδα" της Rheos Capital ξεπερνά το 97% των ανταγωνιστών, ενώ τα assets έχουν ξεπεράσει τα 200 δισ. γεν σε αξία, και ο Fujino είναι πρόεδρος και CEO. Ο ίδιος με άλλους διευθυντές επαναγόρασαν το 25% της εταιρείας τον Δεκέμβριο και σκοπεύουν να επαναγοράσουν και το υπόλοιπο.

Ο Fujino, 50 ετών, ο οποίος προηγουμένως δούλευε στην Goldman Sachs Asset Management έχει γίνει θρύλος στη βιομηχανία του, αφού κατάφερε να επαναφέρει την εταιρεία του σε μία ιαπωνική αγορά η οποία έχει χάσει την έλξη της εδώ και περίπου 30 χρόνια.



Ο Fujino αποφοίτησε από το Waseda University του Τόκυο το 1990. Πέρασε 10 χρόνια στη Nomura Asset Management και Jardine Fleming Asset Management. Μπήκε στη Goldman Sachs το 2000, ενώ μετά από τρία χρόνια ξεκίνησε την Rheos.

Aν και η startup του είχε προσελκύσει μεγάλους επενδυτές, ο Fujino δεν ήταν προετοιμασμένος για την οικονομική κρίση. Η εταιρεία είχε επενδύσει μεγάλο κομμάτι των κεφαλαίων της, και όταν επήλθε η κρίση και οι επενδυτές θέλησαν τα λεφτά τους πίσω την ίδια στιγμή, η Rheos δεν μπορούσε να τους καλύψει.

Όσο για τα λίγα αυτά γεν; Ο Fujino τα έχει ακόμη στο γραφείο του στο σπίτι και λέει πως δε θα τα ξεφορτωθεί ποτέ... για να θυμάται τί μπορεί να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.