Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Ποιοι και πώς πήραν τις 3.120 χρυσές βίζες από την Ελλάδα


Συνολικά 3.120 άδειες έχουν δοθεί από τις ελληνικές αρχές, σε πολίτες τρίτων χωρών (δηλαδή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης) με...


 το πρόγραμμα χρυσή βίζα. Πρόκειται ουσιαστικά για το πρόγραμμα εκείνο μέσω του οποίου, όσοι επιθυμούν μπορούν να αποκτήσουν ελληνική βίζα επενδύοντας σε κάποιο ακίνητο ή ακίνητα στην Ελλάδα.
Προκειμένου κάποιος να αποκτήσει μια από τις χρυσές βίζες θα πρέπει να επενδύσει στην ελληνική αγορά ακινήτων τουλάχιστον 250.000 ευρώ.
Μέσα στο 2016 έχουν δοθεί 343 νέες τέτοιες χρυσές βίζες. Ενώ από την έναρξη του προγράμματος, στα μέσα του 2013, έχουν εκδοθεί συνολικά 1.326 άδειες σε άμεσους δικαιούχους κι επιπλέον 1.794 άδειες για άμεσους συγγενείς των επενδυτών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Καθημερινής, κυριότερες χώρες προέλευσης των άμεσων επενδυτών για φέτος είναι η Κίνα (με 547 άδειες), η Ρωσία (με 331), η Ουκρανία (62 άδειες), ο Λίβανος (59 άδειες) και η Αίγυπτος (58 άδειες).
Στο συνολικό εύρος του προγράμματος και πάλι πρώτοι έρχονται οι Κινέζοι με 335 άδειες. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα χρυσή βίζα εκτοξεύτηκε φέτος αφού μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015 είχαν εκδοθεί 983 τέτοιες άδειες και φέτος ξεπερνούν τις 3.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.