Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Νέα λίστα με 495 φοροφυγάδες! Θησαυρός ή μούφα;


Νέα λίστα με φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας οι οποίοι είχαν καταθέσεις στην Ελβετία το έτος 2010 παρέδωσαν πριν από μερικές ημέρες οι εισαγγελικές αρχές του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στις ελληνικές φορολογικές και δικαστικές αρχές...



Τη σχετική γνωστοποίηση έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την διαπλοκή.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας «θέλω να σας ενημερώσω ότι πριν από λίγες ημέρες παραλάβαμε νέα λίστα από την Ρηνανία Βεστφαλία με 495 μεγαλοκαταθέτες. Στοιχεία του 2010. Χρονιά που δεν μπορεί να μιλήσει για παραγραφή».

Σημειώνεται ότι η νέα λίστα είναι τμήμα της λεγόμενης λίστας Μπόργιανς που αφορούσε αρχικά 10.500 φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας που είχαν καταθέσεις την τριετία 2006-2008 στην ελβετική τράπεζα UBS.

Η λίστα είχε αποκτηθεί από την εισαγγελία της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας μέσω μυστικών υπηρεσιών και με κόστος για τις γερμανικές αρχές. Ο έλεγχος της πρώτης λίστας έχει ήδη προχωρήσει καθώς έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των καταθετών και έχει ξεκινήσει ο έλεγχος και η βεβαίωση ποσών για όσους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Η νέα λίστα των 495 ονομάτων αφορά, όπως τονίσθηκε, καταθέσεις που υπήρχαν στην Ελβετία κατά το έτος 2010 και σε αυτήν περιλαμβάνονται και καταθέτες οι οποίοι βρίσκονταν και στην αρχική λίστα Μπόργιανς.

Η ταυτοποίηση έχει ήδη ξεκινήσει και σύντομα πρόκειται να εκδοθούν οι εντολές ελέγχου για το έτος 2010 που αφορούν στην αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.