Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Πρόεδρος AfD: Οι πρόσφυγες είναι σαν... την κοπριά!


Οργή έχει προκαλέσει στη Γερμανία η επικεφαλής του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), Φράουκε Πέτρι, η οποία...


 συνέκρινε τους πρόσφυγες με κοπριά!
Η Πέτρι, το κόμμα της οποίας κατέγραψε μεγάλη άνοδο στις κρατιδιακές εκλογές που διεξήχθησαν φέτος και αναμένεται να μπει στην Μπούντεσταγκ στις κάλπες του 2017- έκανε τα επίμαχα σχόλια κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Στουτγκάρδη τη Δευτέρα, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας FrankfurterAllgemeineZeitung.
Χλευάζοντας την ιδέα ότι οι μετανάστες προσφέρουν στις κοινωνίες περισσότερη ποικιλομορφία, η Πέτρι είπε «τι να πούμε για την εκστρατεία 'Η Γερμανία είναι πολύχρωμη'; Και το κοπρόχωμα πολύχρωμο είναι» σύμφωνα με το δημοσίευμα της FrankfurterAllgemeine.
Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της Πέτρι για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις δηλώσεις ή να σχολιάσει.
Οι συντηρητικοί, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι -που υπέστησαν απώλειες από την άνοδο του AfD- καταδίκασαν ομόφωνα τις δηλώσεις.
«Το επιχειρηματικό μοντέλο αυτών των ανθρώπων είναι να εκφοβίζουν τον κόσμο» δήλωσε στη FAZ ο συντηρητικός Τόμας Στρομπλ, υπουργός Εσωτερικών της κρατιδιακής κυβέρνησης της Βάδης-Βυρτεμβέργης, αποκαλώντας τις δηλώσεις της Πέτρι «αποτροπιαστικές».
«Οι άδικες φραστικές επιθέσεις της φράου Πέτρι έφθασαν σε νέο επίπεδο», με την επικεφαλής της AfD να «εξευτελίζει συστηματικά τον κόσμο και να στρέφει τον έναν εναντίον του άλλου» δήλωσε η Λένι Μπραϊμάιερ των Σοσιαλδημοκρατών.
Η AfD δημιουργήθηκε το 2013, προβάλλοντας αρχικά θέσεις εναντίον της πολιτικής του δανεισμού κρατών εν μέσω της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, αλλά η Πέτρι εξεδίωξε τον ιδρυτή του και έστρεψε το κόμμα προς τα δεξιά, προσπαθώντας να εκμεταλλευθεί τις φοβίες μέρους των Γερμανών για τη μετανάστευση.
Μετά την έλευση περίπου 900.000 προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία πέρυσι, το κόμμα έδρεψε μεγάλα πολιτικά κέρδη και πλέον εκπροσωπείται σε 10 από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια.
Τα περισσότερα στελέχη της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο συμμαχίας με την AfD, αλλά μια μικρή μερίδα τους τάσσεται υπέρ αυτής της ιδέας. Ο Χέρμαν Βίνκλερ δήλωσε στο περιοδικό SuperIllu ότι οι συντηρητικοί θα όφειλαν να εξετάσουν την πιθανότητα αυτή για να αποφευχθεί η ανάδειξη μιας κυβέρνησης αποτελούμενης από κόμματα της αριστεράς.
Δημοσκόπηση του INSA η οποία δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα κατέδειξε ότι το ποσοστό της AfD υποχώρησε μισή εκατοστιαία μονάδα από την περασμένη εβδομάδα στο 15%, ποσοστό όμως που είναι υψηλότερο κατά 9 εκατοστιαίες μονάδες συγκρινόμενο με εκείνο που κατέγραφε το κόμμα έναν χρόνο νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.