Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Το τέλος των κινητών της Blackberry


Η εταιρεία που κάποτε κυριαρχούσε στον χώρο των επαγγελματικών κινητών τηλεφώνων, ανακοίνωσε σήμερα, μέσω του CEO της John Chen, ότι δεν θα κατασκευάζει πλέον smartphones...




Υπενθυμίζουμε ότι η Blackberry τα τελευταία χρόνια επιχείρησε να επανέλθει στο προσκήνιο, παρουσιάζοντας "έξυπνα" κινητά με Android, τα οποία διαθέτουν λογισμικό της εταιρείας και δίνουν έμφαση στην επαγγελματική χρήση και την ασφάλεια.

Πάντως, η παραπάνω είδηση δεν εξέπληξε όσους παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο χώρο, αφού γνωρίζουν ότι ο John Chen είχε στο παρελθόν διευκρινίσει, ότι η εταιρεία θα διακόψει την παραγωγή κινητών τηλεφώνων, εάν αυτά δεν της επιφέρουν κέρδη.

Σημειώστε βέβαια ότι τα παραπάνω δεν σημαίνουν ακριβώς ότι δεν θα ξαναδείτε ποτέ κάποιο smartphone με το λογότυπο της Blackberry. Η εταιρεία θα συνεχίσει να πουλά συσκευές τρίτων κατασκευαστών υπό το δικό της brand, οι οποίες θα εξοπλίζονται και με λογισμικό της. Οπότε, παρότι δεν θα δούμε σύντομα κάποιο νέο Priiv, δεν αποκλείεται να κυκλοφορήσει κάποια υλοποίηση αντίστοιχη του DTEK50, το οποίο κατασκευάζει η Alcatel.


πηγή PC Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.