Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

"Το παρακράτος και οι παραφυάδες του"


Για «παρακράτος και παραφυάδες του» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, καταλογίζοντας στην κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη ότι «πούλησε χθες στη Βουλή φτηνό μελοδραματισμό», καθώς «τη μια στιγμή γέλαγε στα υπουργικά έδρανα και την επόμενη το έπαιζε θλιμμένη»...



«Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Μόλις πληροφορήθηκε το θάνατό του blogger έσπευσε να γνωστοποιήσει ότι ήταν υπάλληλός της, μολονότι ο ίδιος το κρατούσε κρυφό. Ήθελε να καρπωθεί τη συγκίνηση που φέρνει ένας θάνατος, προκαλώντας οργή στους φίλους του νεκρού», σχολίασε η Σεβαστουπόλεως.

Τόνισε επίσης ότι «εμείς επίτηδες δεν είπαμε το όνομά του στη Βουλή - ενώ αναφέραμε άλλα ονόματα υπαλλήλων της κ.Γεροβασίλη - εκείνη όμως δεν έχασε πάλι την ευκαιρία να το διαλαλήσει. Καπηλεία μήπως και σκεπάσει τις αποκαλύψεις για τους παρακρατικούς μηχανισμούς που έχουν στήσει στα υπουργεία».

Σύμφωνα με το Ποτάμι, «στο πλευρό της κ.Γεροβασίλη έσπευσαν λιγοστοί "δημοσιογράφοι" και ιδιοκτήτες σάιτ, γνωστοί για την "προσφορά" τους στο εθνικολαϊκιστικό καθεστώς. Ως δεύτερη γραμμή αμύνης του παρακράτους προσπαθούν εναγωνίως να στρέψουν την συζήτηση γύρω από τη ζωή και τον θάνατο του blogger. Για την ταμπακιέρα ούτε λέξη. Για τους μισθοφόρους της λάσπης που τουιτάρουν με ψευδώνυμα από τα υπουργικά υπόγεια, ούτε κιχ».

Το Ποτάμι επισημαίνει ότι υπερασπίζεται το ανοιχτό διαδίκτυο, την ελεύθερη έκφραση και ως εκ τούτου «θα πολεμάει πάντα τους πληρωμένους εγκάθετους του κάθε Καμμένου και της κάθε Γεροβασίλη». Τονίζει επιπλέον ότι «τρία χρόνια τώρα το παρακράτος προσπαθεί να επιβάλει τους νόμους του στο διαδίκτυο, στα social media, στην ενημέρωση. Στοχοποιεί όποιον δεν γουστάρει, όποιον διαφωνεί, όποιον διαφέρει. Κάνει bullying ακόμα και σε σκιτσογράφους όταν τα σκίτσα τους δεν τους αρέσουν! Ε, εμείς δεν τους φοβόμαστε».

«Οι αδέσμευτες φωνές που μας κάνουν κριτική - και επιθέσεις πολλές φορές - όσο κι αν μας στεναχωρούν ή τις θεωρούμε άδικες, δεν είναι εχθροί μας. Με αυτούς θα συνυπάρξουμε ακόμη και συγκρουόμενοι. Όμως με την δράση των παρακρατικών - που τώρα πλέον τους πληρώνουν και από τα δημόσια ταμεία- δεν θα συμβιβασθούμε. Θα είμαστε πάντα απέναντι τους και θα τους ξεσκεπάζουμε. Ας το πάρουν επιτέλους απόφαση», καταλήγει το Ποτάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.