Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Παλεύει με τη χολέρα η Αϊτή μετά το πέρασμα του Μάθιου


Ένα εκατομμύριο εμβόλια για τα αυξημένα κρούσματα χολέρας μετά το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου θα στείλει στην Αϊτή...


 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
«Η βασική προτεραιότητα για τους πληγέντες από τον τυφώνα είναι να τους δοθεί πρόσβαση σε καθαρό νερό. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ελεγχθεί η εξάπλωση της χολέρας», τόνισε ο Ντομινίκ Λεγκρό, ειδικός του ΠΟΥ για τη χολέρα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε προτού μεταβεί στην Αϊτή.
Περίπου 150 ύποπτα κρούσματα χολέρας έχουν αναφερθεί στην περιφέρεια Γκράντε Άνσε και 50 στη νότια περιφέρεια. «Είναι περισσότερα απ’ όσα συνήθως, πρόκειται για μεγάλη αύξηση σε σχέση με τους συνηθισμένους αριθμούς», εξήγησε ο Λεγκρό.
Στο μεταξύ αμερικανικά στρατιωτικά ελικόπτερα εντείνουν τους ρυθμούς παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στη νότια Αϊτή, που έχει πληγεί περισσότερο από τον τυφώνα, όμως καθώς έχει διακοπεί η επικοινωνία με πολλές περιοχές η μεταφορά βοήθειας στους πληγέντες γίνεται δύσκολα.
«Οι καθυστερήσεις εξηγούνται καθώς δεν υπάρχει κανένα μέσο επικοινωνίας, ούτε ασύρματος, ούτε τηλέφωνο, ούτε δρόμοι, ούτε καν ένα μέρος για να προσγειωθούν τα ελικόπτερα», εξήγησε ο Ζαν-Λικ Πονσελέ εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Αϊτή. Οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τον τυφώνα στο νότιο και το δυτικό τμήμα της χώρας είναι «πραγματικά καταστροφικές», πρόσθεσε.
Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (PAM) συναντά τις ίδιες δυσκολίες καθώς το προσωπικό του προσπαθεί να ανεφοδιάσει τους κατοίκους.
«Γέφυρες έχουν γκρεμιστεί, οι δρόμοι είναι δύσκολοι, δεν υπάρχει καμία επικοινωνία», ο Αλέξις Μασκιαρέλι εκπρόσωπος του PAM. O OHE από την πλευρά του εκτιμά ότι 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ανάγκη άμεση βοήθεια στην πιο φτωχή χώρα της Καραϊβικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.