Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Οικογενειοκρατία στις λίστες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ!


Με την ολοκλήρωση των ομιλιών και των παρεμβάσεων στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμανε η δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα, το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην εκλογή της νέας κεντρικής επιτροπής, που θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής...



Λίστες με ονόματα, μικρές και μεγάλες, «επίσημες» και «ανεπίσημες» κυκλοφορούν ήδη ανάμεσα στους συνέδρους, στην προσπάθεια των μηχανισμών να εκλέξουν τους «δικούς τους» και να έχουν επιρροή στο νέο κομματικό όργανο.

Η μάχη των λιστών μάλιστα είναι αδυσώπητη, παρότι για πρώτη φορά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξουν ξεχωριστά ψηφοδέλτια από τις οργανωμένες τάσεις, αλλά όλοι οι υποψήφιοι θα είναι σε ένα.

Εκείνο μάλιστα που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι ακόμη και τώρα, τα φαινόμενα της οικογενειοκρατίας καλά κρατούν. Για παράδειγμα κυκλοφορεί στους συνέδρους προς άγρα ψήφων, επιμέρους λίστα, στην οποία περιλαμβάνονται, όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα (αριθμός: 4!!!) ζευγάρια (ζευγάρια στη ζωή δηλαδή), που προτείνονται για στήριξη προκειμένου να εκλεγούν στην κεντρική επιτροπή. Το πρώτο ζευγάρι, που είναι και το πιο γνωστό άλλωστε και το οποίο έχει ήδη καθιερωθεί στα κυβερνητικά και κομματικά πράγματα είναι αυτό των Δημήτρη Βίτσα και Πέττυς Πέρκα. Το δεύτερο ζευγάρι είναι των Γιάννη Μπασκόζου και Έφης Καλαμαρά. Το τρίτο των Πέτρου Καραγιώργου και Γιάννας Καναβού. Και το τέταρτο ζευγάρι, που είναι στην ίδια λίστα με τα προηγούμενα είναι των Θεόφραστου Βαβουρέλη και Μαρίας Βαβουρέλη!

Ουσιαστικά το ένα ζευγάρι βοηθάει το άλλο στην προκειμένη περίπτωση – και στην προκειμένη λίστα ακριβέστερα.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.