Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Ξαφά: Χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν μας σώζει ούτε το κούρεμα του χρέους


«Χωρίς μεταρρυθμίσεις και επιστροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη δεν θα υπάρχει βιωσιμότητα του χρέους όσο και αν αυτό ελαφρυνθεί», προειδοποίησε η Μιράντα Ξαφά...



Η οικονομολόγος τόνισε ακόμη ότι το πρόγραμμα βοήθειας είναι βασισμένο σε υπεραισιόδοξες προβλέψεις. «Δεν πρόκειται να εξαλείψει το φόβο του Grexit και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη», συμπλήρωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τα μέτρα υπερφορολόγησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν είναι λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους και του ασφαλιστικού, πρόσθεσε ακόμη.

«Το Ταμείο λέει ότι χρειάζεται μείωση και των σημερινών συντάξεων, όχι μόνο των μελλοντικών… Είναι παράλογο να θέλουμε να διατηρούμε συντάξεις 1.400 ευρώ κατ’ ελάχιστον εις βάρος των εργαζομένων, δεν μπορούμε να δίνουμε προτεραιότητα στους συνταξιούχους, πρέπει να ευθυγραμμιστούν οι συντάξεις με τις εισφορές» τόνισε η κ. Ξαφά, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να γίνει οριζόντια περικοπή συντάξεων, αλλά ανάλογα με τη συνεισφορά του καθενός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.