Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Δημοσκόπηση - κόλαφος για τον Τραμπ


Σταθερό προβάδισμα στη Χίλαρι Κλίντον με τάσεις διεύρυνσης δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου...



Σε νέο γκάλοπ που παρουσιάστηκε την Τρίτη, για λογαριασμό του δικτύου NBC και της εφημερίδας Wall Street Journal, η υποψήφια των Δημοκρατικών προηγείται με 9 ποσοστιαίες μονάδες του βασικού της αντιπάλου, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει το 46% των ψηφοφόρων, έναντι 37% που συγκεντρώνει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών. Στο 8% μετρήθηκε ο Γκάρι Τζόνσον και στο 2% ο Τζιλ Στάιν. Στη «μονομαχία» μεταξύ των δύο βασικών υποψηφίων, δίχως τους υπόλοιπους, η Χίλαρι είναι μπροστά 10 μονάδες έναντι του Τραμπ, οι δηλώσεις του οποίου το τελευταίο διάστημα έχουν προκαλέσει σάλο στην αμερικανική -και όχι μόνο- κοινωνία.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στο διάστημα 8-10 Οκτωβρίου, μετά το βίντεο που κυκλοφόρησε με τα σεξιστικά σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ. Ένα άλλο γκάλοπ που είδε το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα, έδινε 11 μονάδες προβάδισμα στη Χίλαρι Κλίντον. Παρ' ότι η διαφορά μειώθηκε, η υποψήφια των Δημοκρατικών δείχνει να έχει αποκτήσει μία σαφή διαφορά και πλέον φαντάζει ως το ακλόνητο φαβορί ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν σε λίγες εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.