Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Πώς η αποχή από τον αυνανισμό σου δίνει... υπερδυνάμεις!


Ακόμα και για… υπερδυνάμεις μιλούν κάποιοι από τους χιλιάδες άντρες που έχουν ενταχθεί στην μεγάλη διαδικτυακή κοινότητα...


 «NoFap», στην οποία τα 200.000 περίπου μέλη της απέχουν φανατικά από τον αυνανισμό και την πορνογραφία!
Όπως υποστηρίζουν όλα τα μέλη, άντρες κατά τη συντριπτική πλειοψηφία, με την αποχή από τον αυνανισμό και την πορνογραφία η ζωή τους έχει βελτιωθεί θεαματικά και πλέον νιώθουν πιο δυνατοί και υγιείς από ποτέ.
Κάποια από τα μέλη της κοινότητας που έχει την έδρα της το Redditβλέπουν την αποχή από την αυτοϊκανοποίηση ως ένα τεστ αυτοελέγχου, ενώ άλλοι την χρησιμοποιούν ώστε να απεξαρτηθούν από τον εθισμό τους με την πορνογραφία, ο οποίος ισχυρίζονται ότι τους έχει καταστρέψει τη ζωή.
Όπως εξηγούν πολλοί από αυτούς τους άνδρες, η υπερβολική χρήση πορνογραφίας και του αυνανισμού τους έχει καταστήσει ανίκανους «να ερεθιστούν στην πραγματική ζωή». Έτσι, προσπαθούν μέσω της αποχής να πετύχουν μια «επανεκκίνηση» του εγκεφάλου και των σεξουαλικών τους ενστίκτων ώστε να επιστρέψουν στην κανονικότητα.
Ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που πιστεύουν ότι μέσω της αυτοσυγκράτησης και της απεξάρτησης από το σεξ και τον αυνανισμό αποκτούν ένα είδος «υπερδυνάμεων».
Σε μια συγκινητική ανάρτηση, ο χρήστης Brohit εξηγεί πώς βρήκε επιτέλους τη γαλήνη στη ζωή του, κόβοντας την αυτοϊκανοποίηση, και πώς κατάφερε με αυτόν τον τρόπο για γίνει μια «βελτιωμένη έκδοση» του εαυτού του.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από 700 μέρες αποχής το μυαλό του είναι πιο καθαρό, έχει αυξημένη αυτοπεποίθηση, πιο συγκεντρωμένη σκέψη και σφύζει από ενέργεια. «Πώς ξέρουμε ότι αυτές οι υπερδυνάμεις δεν είναι φυσιολογικές τάσεις του ανθρώπου, οι οποίες ωστόσο παραμένουν σε λανθάνουσα κατάσταση λόγω της εμμονής μας με το σεξ;» διερωτάται ο χρήστης, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να απέχει από την αυτοϊκανοποίηση για πολύ καιρό ακόμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.