Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

"Καρατόμησαν" τον Καρανίκα από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ!


Οι οδυνηρές (για ορισμένους) εκπλήξεις για την ηγεσία της κυβέρνησης από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του συνεδρίου του κόμματος συνεχίζονται και δείχνουν ότι στο εσωκομματικό μέτωπο σφάζονται στελέχη...



Σύμφωνα με πληροφορίες, η κομματική οργάνωση του Παγκρατίου δεν εξέλεξε τον πρωθυπουργικό συνεργάτη Νίκο Καρανίκα, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον έμπιστους του Αλέξη Τσίπρα και είναι υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού στο επιτελείο του!

Ο αποκλεισμός Καρανίκα έρχεται να επιβεβαιώσει το κλίμα «ανθρωποφαγίας» που κυριαρχεί στις οργανώσεις: η εσωκομματική αντιπολίτευση «κόβει» κυβερνητικούς και βουλευτές, ενώ η σκληρή κυβερνητική συνιστώσα «Ενωτική Κίνηση», που εκφράζει την πιο φιλοτσιπρική τάση, έχει δώσει σήμα για να κοπούν τα στελέχη των «53+», που ετοιμάζονται να ασκήσουν αυστηρή κριτική για την κυβερνητική πολιτική στο συνέδριο.

Επιπλέον διεξάγεται και ένας ανοιχτός πόλεμος μεταξύ κυβερνητικών και βουλευτών από τη μία και αμιγώς κομματικών στελεχών από την άλλη, αλλά και ένας ανταγωνισμός εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας και των κυβερνητικών στελεχών.

Αιτία είναι η ποσόστωση που έχει επιβληθεί για την εκλογή της Κεντρικής επιτροπής, σύμφωνα με την οποία μόνο το 25% των μελών της νέας ΚΕ μπορεί να είναι βουλευτές ή κυβερνητικά στελέχη, από υπουργοί έως επικεφαλής οργανισμών ή με οποιαδήποτε άλλη θέση στον κρατικό μηχανισμό.

Αυτό σημαίνει ότι από μία ΚΟ 144 βουλευτών και πολλαπλάσιων κυβερνητικών στελεχών, μόνο 37 μπορούν να εκλεγούν στην ΚΕ! Αυτό έχει ανοίξει την όρεξη ενός σκληρού κομματικού μηχανισμού που αρχίζει να κόβει όπου μπορεί βουλευτές για να εκλέξει στελέχη, που δραστηριοποιούνται μόνο στο κόμμα.

Ήδη υπάρχουν σκέψεις στην ηγεσία να εξαιρεθούν κάποιες ομάδες στελεχών, όπως οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων και επικεφαλής μεγάλων ΔΕΚΟ, από την ποσόστωση, προκειμένου να μην υπάρξει μεγάλη «σφαγή» έμπειρων και ικανών στελεχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.