Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ


Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξαπατούσε το ΙΚΑ προκαλώντας τρύπα 180.000 ευρώ και συνελήφθησαν εννιά άτομα, από...


 τα οποία 4 υπάλληλοι του Ιδρύματος, ένας υπάλληλος της Βουλής και 4 ιδιώτες. Στην υπόθεση εμπλέκονται μία ακόμα υπάλληλος και συνταξιούχοι του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ., που κατηγορούνται για ψευδή βεβαίωση – νόθευση.
Οι δράστες, που εξαπατούσαν από το 2012, χρησιμοποιώντας τα προσωπικά τους στοιχεία, ως ασφαλισμένοι καθώς και τα προσωπικά στοιχεία άλλων ασφαλισμένων και ενός θανόντα, στα οποία είχαν πρόσβαση λόγω της ιδιότητάς τους, κατόρθωσαν να εκδώσουν παράτυπα τουλάχιστον 219 παροχές ασθενείας, που αφορούσαν κυρίως αναλώσιμα υλικά.
Στη συνέχεια παρέμβαιναν στο Ηλεκτρονικό Σύστημα του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. αντικαθιστώντας τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού του ασφαλισμένου με δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους πιστώνονταν τα χρήματα, ενώ μετά την πίστωση επενέβαιναν εκ νέου επαναφέροντας τον αριθμό λογαριασμού του ασφαλισμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.