Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Με Γιώργο Κιμούλη η επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος


Με την επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία θα αναλάβει τη διεξαγωγή εθνικού διαλόγου πριν την κοινοβουλευτική...


 διαδικασία, θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες συντονιστής της επιτροπής θα είναι ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, Μιχάλης Σπουρδαλάκης και θα συμμετέχουν:
Από τον ακαδημαϊκό χώρο:
Ιωάννης Γκόλιας, Πρύτανης ΕΜΠ
Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρύτανης ΕΚΠΑ
Ναπολέων Μαραβέγιας, Καθηγητής ΕΚΠΑ
Νίκος Μουζέλας, Ομότιμος Καθηγητής LSE
Πέτρος Παραράς, Ομότιμος Καθηγητής ΔΠΘ, πρώην αντιπρόεδρος ΣτΕ
Από τον επιχειρηματικό χώρο:
Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος ΔΕΘ
Από τον χώρο της τέχνης: Γιώργος Κιμούλης, ηθοποιός.
Η επιτροπή θα αναλάβει να διοργανώσει συζητήσεις και θεματικές εκδηλώσεις για την Συνταγματική Αναθεώρηση σε όλους τους δήμους της χώρας, με τη συμμετοχή επιστημονικών και κοινωνικών φορέων, κινήσεων πολιτών και συλλογικοτήτων, αλλά και μεμονωμένων πολιτών.
Σε δεύτερη φάση, τα συμπεράσματα από την δημόσια αυτή συζήτηση θα συγκεντρωθούν με την διοργάνωση 13 συνελεύσεων σε κάθε περιφέρεια της χώρας.
Μετά το τέλος της διαβούλευσης, την Άνοιξη του 2017, η Οργανωτική Επιτροπή θα συγκεντρώσει τα αποτελέσματα του διαλόγου και θα παραδώσει την έκθεσή της σε όλα τα πολιτικά κόμματα. Από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία, όπως ορίζεται από το άρθρο 110 του Συντάγματος και τον κανονισμό της Βουλής, με την κυβερνητική πλευρά να εκτιμά ότι ο δημόσιος διάλογος μέσω της επιτροπής δεν αντίκειται, αλλά εμπλουτίζει τη συνταγματικά προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.