Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

"Εμφύλιος" στην ΝΔ για Μίχαλο και Αγοραστό


Από δυο... χωριά έχουν γίνει στο εσωκομματικό πεδίο της Νέας Δημοκρατίας, με τελευταία αφορμή τη συμμετοχή του προέδρου τoy EBEA και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Kωνσταντίνου Μίχαλου και του προέδρου της Ένωσης Περιφερειαρχών Ελλάδος, Κώστα Αγοραστού, στην Επιτροπή Διαλόγου για την Αναθεώρηση του Συντάγματος που συστήθηκε με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού...



Μετά τις διαρροές της ΝΔ περί έντονης δυσαρέσκειας στα πρόσωπα των κ.κ. Αγοραστού και Μίχαλου, δεν ήταν λίγα τα στελέχη του κόμματος (εκ των κορυφαίων μάλιστα), που θεώρησαν αναίτια την επίθεση που δέχθηκαν τόσο ο πρόεδρος των Περιφερειαρχών, όσο και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα «φίλια» πυρά που εξαπολύονται από το Μοσχάτο.

Καλά πληροφορημένες πηγές, που επικαλείται το usay.gr, ανέφεραν ότι, περισσότεροι από 30 «πρωτοκλασσάτοι» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συντάχθηκαν με την άποψη ότι, Μίχαλος και Αγοραστός «δεν έγιναν ξαφνικά υποστηρικτές του Τσίπρα» και ότι όφειλαν να είναι παρόντες, εκ του θεσμικού τους ρόλου, σε μια διαβούλευση στην οποία απαιτείται στοιχειώδης συνεννόηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και... πρώην πρόεδρος του κόμματος εκφράστηκε αρνητικά για την τακτική των διαρροών εναντίον δύο προσώπων που έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους υπέρ της παράταξης εδώ και δεκαετίες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έλειψε και η κριτική για την τακτική που ακολουθεί συνολικά η Νέα Δημοκρατία, «βγάζοντας τα ίδια της τα μάτια». Όπως σημείωναν σε ιδιωτικές συζητήσεις στελέχη του Μοσχάτου, την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση θα έπρεπε να έχει στήσει στον τοίχο την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί με τους «αριστερούς» πλειστηριασμούς, το άγριο μαχαίρι στις συντάξεις, τους δυσβάστακτους φόρους και τις τηλεοπτικές άδειες, αναλώνεται σε εσωτερικές αντιπαραθέσεις που δείχνουν και το έλλειμμα που υπάρχει σε ένα κόμμα που φιλοδοξεί να κυβερνήσει ανά πάσα στιγμή.

Πάντως, ευθέως ο Κωνσταντίνος Μίχαλος δεν δέχθηκε καμία παρέμβαση, όπως ο ίδιος γνωστοποίησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. «Δεν έχω δεχθεί καμία όχληση από κανέναν αξιωματούχο της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε στον Real FM ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ενώ συμπλήρωσε ότι «ως πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων έλαβα πρόσκληση να συμμετάσχω στην Επιτροπή Διαλόγου. Πρόκειται για την 50ή ή 60ή επιτροπή στην οποία συμμετέχω με αυτήν την ιδιότητα».

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά σε αγκάθι για το εσωτερικό της ΝΔ. Είναι ενδεικτικό ότι υπάρχουν τρεις διαφορετικές γραμμές στο εσωτερικό του κόμματος για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης έχει εκφραστεί υπέρ της εκλογής από τη Βουλή με ταυτόχρονη αποσύνδεση της προεδρικής εκλογής από τη διάλυση της βουλής σε περίπτωση αδυναμίας εκλογής προέδρου, η Ντόρα Μπακογιάννη και οι καραμανλικοί τάσσονται υπέρ της απευθείας εκλογής από το λαό , ενώ έχει εκφραστεί και η θέση για εκλογή από το λαό σε περίπτωση που η βουλή αδυνατεί να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.