Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Οικονομολόγοι: Η "μισή δόση" προκαλεί ασφυξία στην αγορά!


Διπλή επιβάρυνση για την αγορά και τις επιχειρήσεις αποτελεί η χθεσινή αρνητική εξέλιξη με την απόφαση του Eurogroup να καταβληθεί τμηματικά η δόση των 2,8 δισ. ευρώ...Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, επισημαίνει ότι οι συνέπειες της χθεσινής απόφασης επιτείνουν την ασφυξία στην αγορά και την επιβαρύνουν διπλά.

Ειδικότερα, σημειώνει στη σχετική δήλωσή του:

• Πρώτον, διότι ήδη από την πρώτη δόση οι επιχειρήσεις δεν έχουν εισπράξει όσα έπρεπε από τις οφειλές του Δημοσίου προς αυτές (γεγονός, που προκάλεσε – μεταξύ άλλων – το σπάσιμο της δόσης), και
• Δεύτερον, διότι τα 1,7 δισ. ευρώ, που θα καθυστερήσουν να καταβληθούν, κάνουν ακόμα πιο στενό τον κλοιό της έλλειψης ρευστότητας.

Οι συνέπειες όλων αυτών πέφτουν, στο τέλος της ημέρας, πάνω στους εργαζόμενους σε αυτές τις επιχειρήσεις, οι οποίοι ζουν υπό το βάρος των αυξήσεων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, των μειώσεων μισθών και του κινδύνου απώλειας της θέσης εργασίας τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.