Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Δύο στους πέντε Τούρκους δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς οικονομική βοηθεία


Δύσκολη η καθημερινότητα για 30,5 εκατομμύρια πολίτες στην Τουρκία που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς...


 οικονομική βοήθεια σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής για το 2014. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου το 2015 το ύψος της κοινωνικής βοήθειας ανήλθε στα 28,5 δισ. λίρες (περίπου 8,4 δισ. ευρώ).
Ο αριθμός έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το 2012 που κυμαινόταν στα 23,7 εκατομμύρια. Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Cumhurriyet αναφέρεται ότι αυτό σημαίνει πως δύο στους πέντε πολίτες στην Τουρκία δεν μπορούν να ζήσουν δίχως οικονομική βοήθεια.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας, το 15% του πληθυσμού της Τουρκίας βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της φτώχειας. Ο συνολικός πληθυσμός της χώρας είναι 79 εκατομμύρια.
Το υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής σε φυλλάδιό του αναφέρει ότι κατά το έτος 2015 πάνω από 2 εκατομμύρια νοικοκυριά έλαβαν οικονομική βοήθεια για καύσιμα και 969 χιλιάδες νοικοκυριά για ανάγκες εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.