Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Μαρινόπουλος: Το σκανδαλώδες "κούρεμα" χρεών και οι διακοπές της "κυρίας" με την Αθηνά Ωνάση


Έτσι «κουρεύονται» τα χρέη όταν δεν είσαι… φτωχός κι εν συνεχεία κάνεις χλιδάτες διακοπές στο Μονακό παρέα με την Αθηνά Ωνάση...



Σε μια επιχείρηση διαγράφονται χρέη 800 εκατομμυρίων ευρώ, δίνονται δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων κάτω του κόστους και διακανονίζονται χρέη προς το δημόσιο άτοκα με ορίζοντα 20ετίας. Και την ίδια ώρα κανείς δεν ζητάει ευθύνες από τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς της καταστροφής.

Η διάσωση του ομίλου Μαρινόπουλου θα συντελεστεί με τη διαγραφή 800 εκατομμυρίων από τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί τόσο προς τους ιδιώτες προμηθευτές όσο και προς το Δημόσιο. Παράλληλα, θα δοθούν νέα δάνεια της τάξης των 350 εκατομμυρίων ευρώ από τις ίδιες τράπεζες που θα διαγράψουν ένα μέρος των προηγούμενων κόκκινων δανείων.

Το συγκλονιστικό της υπόθεσης είναι ότι τα δάνεια αυτά θα δοθούν με χαριστικό επιτόκιο της τάξης του 1,5%. Επιτόκιο μικρότερο από αυτό με το οποίο δανείζονται τα χρήματα αυτά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δηλαδή, τελικά θα βάλουν και από την... τσέπη τους οι τραπεζίτες.

Οι ίδιοι τραπεζίτες δηλώνουν ότι αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν κάθε φρέσκια ιδέα που τους κατατίθεται και ζητούν υπέρμετρες εγγυήσεις.

Οι χλιδάτες διακοπές στο Πριγκιπάτο του Μονακό

Το φετινό Monaco Yacht Show συγκέντρωσε ως είθισται χιλιάδες επισκέπτες και εκατοντάδες ισχυρούς του χρήματος, που θέλησαν να θαυμάσουν από κοντά-και κάποιοι να παραγγείλουν-τα νέα μοντέλα γνωστών ναυπηγείων.
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, η εντυπωσιακή καλλίγραμμη ξανθιά γυναίκα, που διατηρούσε το δικό της corner σαν interior designer και αποσπούσε ενίοτε βλέμματα θαυμασμού δεν μπόρεσε να αντισταθεί, όταν αντίκρισε την ψηλόλιγνη σιλουέτα της Αθηνάς Ωνάση.
Την πλησίασε, της είπε ότι είναι Ελληνίδα και αυτό ήταν. Η κ. Ιωάννα Μαρινοπούλου κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον της βαθύπλουτης κληρονόμου για λίγα λεπτά, να έχει μαζί της μια ανάλαφρη κουβέντα και φυσικά να ποζάρει μαζί της για το απαραίτητο φωτογραφικό ενσταντανέ.

Ιωάννα Μαρινοπούλου-Αθηνά Ωνάση
Ιωάννα Μαρινοπούλου-Αθηνά Ωνάση
Γι’ αυτούς που την ξέρουν καλά, η κ. Μαρινοπούλου ζει εκτός της ελληνικής πραγματικότητας, μαζί με τον πρώην σύζυγό της κ. Πάνο Μαρινόπουλο, με τον οποίο διατηρεί άψογες σχέσεις.

Τέτοιες, που πολλοί υποστηρίζουν ότι μπορεί και να μην έχουν χωρίσει, αφού και φέτος το καλοκαίρι, πέρασαν αρκετό χρόνο από τις διακοπές τους μαζί.

Η κατάρρευση της οικογενειακής αλυσίδας σούπερ μάρκετ την είχε βρει στη Μύκονο και όπως φάνηκε δεν επηρέασε την καθημερινότητά της, που περιελάμβανε θαλάσσιες εκδρομές στα Ρήνεια και δείπνα μες τις φίλες της στο Linq-Linq.

Στο ετήσιο σόου σκαφών του Μονακό που πραγματοποιείται στα τέλη Σεπτεμβρίου δίνει ανελλιπώς το παρόν, επιδιώκοντας να κλείσει δουλειές για την διακόσμηση πολυτελών θαλαμηγών, σαν αυτή που είχε κάνει για το «Doubleshot II», η οποία της χάρισε φήμη και βραβεία.

Κινούμενη μακριά ενίοτε από την ελληνική πραγματικότητα βρέθηκε στο πριγκιπάτο εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων για τους Μαρινόπουλους και τη περίφημη συμφωνία με τον Σκλαβενίτη.

Μόνο που αυτά φαίνεται να μην απασχολούν καθόλου την εντυπωσιακή ξανθιά, που εξακολουθεί να ζει στον δικό της κόσμο, γεμάτο από την glam λάμψη της ανθρώπινης ματαιοδοξίας.

Αυτής που αποτύπωσε μοναδικά ο Tom Wolf στο μυθιστόρημά του «Bonfire of the Vanities»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.