Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Σόιμπλε: Παραπλανεί τους Έλληνες η συζήτηση για το χρέος


Παρά την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης ο Βόλφγκανγκ δεν άφησε κανένα περιθώριο για άμεσες αποφάσεις για το ελληνικό χρέος...


 μιλώντας σε πάνελ του CNN με τίτλο CNN Debate on the Global Economy το οποίο συντόνιζε ο δημοσιογράφος Ρίτσαρντ Κουέστ και στο οποίο μετείχε και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Σε ερώτηση για το ελληνικό χρέος και την ελάφρυνση του η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε πως το Ταμείο ζητά από την Ελλάδα σημαντικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες ακόμη δεν έχει εφαρμόσει η χώρα και από τους Ευρωπαίους σημαντική ελάφρυνση του χρέους, την οποία ωστόσο δεν έχουν ακόμη αποφασίσει.
Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργούς επικαλέστηκε αναφορά του Γιάνη Βαρουφάκη πως ακόμη και εάν διαγραφόταν το ελληνικό χρέος η Ελλάδα σε δύο με τρία χρόνια θα βρισκόταν στην ίδια θέση. Τόνισε δε πως το ζητούμενο για την Ελλάδα δεν είναι το πώς θα επανακτήσει την ανταγωνιστικότητα της, αλλά να αποκτήσει ανταγωνιστικότητα. Πρόσθεσε μάλιστα πως η συζήτηση για το ελληνικό χρέος παραπλανεί του Έλληνες πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.