Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Ο καιρός της Πέμπτης


Πολύ μικρή πτώση της θερμοκρασίας...



Την Πέμπτη αναμένονται λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία, τα ανατολικά Ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια τοπικά θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στις Κυκλάδες θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στην Κρήτη βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Πρόγνωση καιρού για Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένονται λίγες που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τη νύχτα βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.