Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Ο Καμμένος... μασκαρεύτηκε (πάλι) για την άσκηση Παρμενίων [ΦΩΤΟ]


Την τελική φάση της άσκησης Παρμενίων στο πεδίο Βολής «ΑΕΤΟΣ» στην Αλεξανδρούπολη παρακολούθησε ντυμένος... Στρατηγός ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος...Μαζί με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, ο οποίος φορούσε στολή παραλλαγής, την τελική φάση της Τακτικής Ασκησης Παρμενίων 2016 παρακολούθησαν, η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, ΑΚΑΜ, βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Καμμένος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για την πατρίδα μας. Τώρα περισσότερο από ποτέ, η πατρίδα μας θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλα τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων για τη στήριξή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις και ζητώ από όλους οι Ένοπλες Δυνάμεις να μην αποτελούν μέρος της πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά πεδίο σύμπνοιας και εθνικής ομοψυχίας.

Τόνισε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις στέλνουν αδιάλειπτα το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η εθνική κυριαρχία, η άσκηση της εξωτερικής κυβερνητικής μας πολιτικής δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, δεν περιορίζεται και δεν συμπιέζεται». Χαρακτήρισε ανυπολόγιστη την παροχή του κοινωνικού έργου που προσφέρουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, σημειώνοντας πως με τη συνδρομή τους στον δοκιμαζόμενο Έλληνα πολίτη, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι αποτελούν μία διαχρονική σταθερά της ισχύος της χώρας.

Διαβεβαίωσε πως θα συνεχιστεί η προσφορά αυτού του κοινωνικού έργου των Ενόπλων Δυνάμεων που ξεκίνησε στην περιοχή της Θράκης και ειδικότερα στον Έβρο, με τη δημιουργία σχολείων και με έργα της ΜΟΜΑ σε χωριά του ορεινού όγκου του δήμου Σουφλίου, «προκειμένου ν’ απεγκλωβίσουμε Έλληνες πολίτες που επί χρόνια ολόκληρα βρισκόντουσαν κάτω από την απειλή του προξενείου της γείτονας χώρας και αναφέρομαι ιδιαίτερα στους μουσουλμάνους της Θράκης, που έχουν μέσα τους την ελληνική ταυτότητα και προσπαθούν από μόνοι τους πολλές φορές εγκαταλελειμμένοι και από το κράτος, να την κρατούν άσβεστη».

Ανακοίνωσε πως στον υπό κατάρτιση νέο σχεδιασμό του υπουργείου σε συνεργασία με τα Αρχηγεία, ο ρόλος των εθνοφυλάκων θα είναι ακόμη πιο ενεργός σε ασκήσεις, μέσα στη διαμόρφωση του αμυντικού δόγματος της χώρας και επανέλαβε πως ήδη σχεδιάζεται νέα ανακατανομή δυνάμεων στον Έβρο, που θα ενισχύσει την παρουσία των Ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή.

Αναφορικά με την άσκηση «Παρμενίων 2016», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνεχάρη τους υπεύθυνους για το σχεδιασμό και την εκτέλεσης μίας εντυπωσιακής και άρτιας όπως χαρακτηριστικά είπε άσκησης και δήλωσε πως «αποτελεί το επιστέγασμα του εκπαιδευτικού κύκλου των Ενόπλων Δυνάμεων, έλαβαν μέρος μονάδες και σχηματισμοί και των τριών κλάδων καλύπτοντας σχεδόν όλο το Αιγαίο και τον Έβρο» και σημείωσε πως «το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων επιβεβαίωσε την αποτρεπτική ικανότητα του στρατεύματος και τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εθνικό χώρο και τα εθνικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα από οποιαδήποτε εξωτερική επιβουλή».

Σημειώνεται πως η τελευταία φάση της διακλαδικής άσκησης στον Έβρο, πραγματοποιήθηκε παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγο Βασίλη Τελλίδη, της υφυπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βουλευτών του νομού καθώς και διπλωματικών και στρατιωτικών αποστολών άλλων χωρών. Στην άσκηση συμμετείχαν περίπου 800 αξιωματικοί, 2.768 οπλίτες, 36 πτητικά μέσα και 590 μέσα στρατού ξηράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.