Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Νέο χαράτσι στο ρεύμα για ΔΕΗ και ιδιωτικές εταιρείες;


Τροπολογία μέσα στο νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά το έλλειμμα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, φέρνει...


 αυξήσεις για τη ΔΕΗ και τις ιδιωτικές εταιρείες.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η τροπολογία αφορά ένα επιπλέον κόστος της τάξης των 45 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ίσως μεταφερθεί μέσω λογαριασμών στους καταναλωτές.
Ως τις 20 του μήνα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θα πρέπει να έχει προχωρήσει στην έκδοση απόφασης για το ειδικό τέλος που πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας.
Να σημειωθεί ότι ο Π. Σκουρλέτης είχε αναφέρει ότι “αποφύγαμε να πάμε σε νέες επιβαρύνσεις” όλα δείχνουν ότι με την επιπλέον επιβάρυνση για τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικού, αλλά και με βάση το γεγονός ότι θα πρέπει το έλλειμμα των ΑΠΕ να μειωθεί μέσα στο 2017 θα προκύψει ένα επιπλέον χαράτσι για τους καταναλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.