Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Ο καιρός του Σαββάτου


Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση...



Το Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος στα δυτικά, τα βόρια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα το πρωί στα βορειοανατολικά ισχυρές. Τα φαινόμενα γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα νωρίς το πρωί τοπικών βροχών στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Στην δυτική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι στα ανατολικά σε ανατολικούς βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν τις πρωινές ώρες καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο τοπικά θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια τοπικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στις Κυκλάδες βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, οι οποίες τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία το απόγευμα βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για Κυριακή

Την Κυριακή αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια και από το βράδυ στα δυτικά όπου τη νύχτα θα βρέξει τοπικά κυρίως στα βορειοδυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.