Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Νοσοκομείο χρέωσε γυναίκα που γέννησε για να κρατήσει το μωρό αγκαλιά


Μια μητέρα στις ΗΠΑ πηγαίνει στο μαιευτήριο. Φέρνει στη ζωή το μωρό της με καισαρική. Και στη συνέχεια θέλει να το...


 κρατήσει στην αγκαλιά της. Και φυσικά η μαία το βάζει στην αγκαλιά της.
Οι μέρες περνούν και έρχεται η στιγμή που μητέρα και το αγοράκι της ετοιμάζονται να πάρουν εξιτήριο. Και φυσικά έρχεται και η στιγμή για να πληρωθεί ο λογαριασμός. Μόνο που στην ανάλυση του λογαριασμού υπάρχει μια περίεργη χρέωση. «Skin to Skin after c sec» που κοστίζει 39,35 δολάρια.



Δηλαδή το νοσοκομείο χρέωσε κάτι παραπάνω από 35 ευρώ για δώσει σε μια μητέρα να κρατήσει την αγκαλιά της το μωρό της, μετά το γέννα.
Ο πατέρας του παιδιού, ανάρτησε την απόδειξη στο Reddit και φυσικά μοιράστηκε ευρέως από πολλούς χρήστες που έμειναν έκπληκτοι από αυτή την αντιμετώπιση που επιφύλασσε το νοσοκομείο στους νέους γονείς και πολλοί ήταν αυτοί που εξοργίστηκαν και δεν δίστασαν να πουν τη γνώμη τους- όχι πάντοτε με τον πιο ευγενικό τρόπο- στα σχόλια τους.
Ο πατέρας πάντως, που έκανε και την σχετική ανάρτηση, δεν ήταν τόσο έξαλλος ή οργισμένος για αυτή την απαράδεκτη χρέωση ενώ φρόντισε μάλιστα να μιλήσει θετικά για την όλη διαδικασία του τοκετού και τη φροντίδα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Αυτό που φαίνεται πως ήθελε να αναδείξει περισσότερο με αυτή την ανάρτηση, είναι ο παραλογισμός του συστήματος υγείας στις ΗΠΑ.
«Κατά τη διάρκεια της καισαρικής η νοσοκόμα ρώτησε η γυναίκα μου, αν θα ήθελε να κρατήσει αγκαλιά (skin to skin) το μωρό. Φυσικά, οποιοσδήποτε και να ήταν θα έλεγε “ναι”...Η νοσοκόμα με άφησε να να κρατήσω το μωρό στο λαιμό και στο στήθος της συζύγου μου. Μάλιστα πήρε και την κάμερά μου για να μας βγάλει μερικές φωτογραφίες. Όλοι, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ήταν υπέροχοι και ήταν μια θετική εμπειρία».
Πάντως μια μαία, σε σχετικό σχόλιο της αν και δηλώνει πως δεν είχε ιδέα πως χρεώνεται η επαφή με το νεογέννητο, υποστηρίζει πως αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή η όλη διαδικασία (;) απαιτεί έναν επιπλέον άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου να βρίσκεται εντός της αίθουσας του χειρουργείου, προς επίβλεψη. Αναφέρει δε πως στο παρελθόν τα μωρά πήγαιναν αμέσως στο θάλαμο νεογνών και η επαφή «skin to skin» εντός του χειρουργείου είναι κάτι που συμβαίνει μόλις τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.