Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

'Εστησαν "παραμάγαζο" και έβγαζαν πλαστές άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς


Χειροπέδες σε δυο Έλληνες που είχαν στήσει βιομηχανία έκδοσης αδειών παραμονής σε αλλοδαπούς - Η ταρίφα κυμαίνονταν από 400 - 700 ευρώ...



Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.
«Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας, συνελήφθησαν χθες (09-10-2016) το πρωί σε περιοχή της Θήβας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 43 & 20 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται ότι χορηγούσαν σε αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στη Χώρα μας, πλαστά έγγραφα παραμονής, έναντι προσυμφωνημένης χρηματικής αμοιβής.
Η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων και οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη επιπλέον ένας 37χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών, ο οποίος λίγο νωρίτερα τους είχε προσεγγίσει προκειμένου να τον εφοδιάσουν με πλαστή άδεια διαμονής.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, τόσο σε σακίδιο που είχαν στην κατοχή τους ο 43χρονος & ο 20χρονος, όσο και στην οικία του 43χρονου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
πλήθος εγγράφων, όπως βεβαιώσεις καταθέσεων αιτημάτων αλλοδαπών για έκδοση αδειών διαμονής, υπεύθυνες δηλώσεις με θεώρηση γνησίου υπογραφής Δημόσιας Υπηρεσίας, βεβαιώσεις στοιχείων Α.Μ.Κ.Α. & Α.Φ.Μ. αλλοδαπών κ.α.
φωτογραφίες, φωτοαντίγραφα διαβατηρίων και ιδιόχειρες σημειώσεις με στοιχεία αλλοδαπών,
(6) κινητά τηλέφωνα και
το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.
Από την πρόοδο της έρευνας, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι προέβαιναν συστηματικά στον εφοδιασμό αλλοδαπών με πλαστές βεβαιώσεις, περί νομίμου διαμονής τους, τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2015.
Ειδικότερα, όσον αφορά στο τρόπο δράσης τους, έρχονταν αρχικά σε τηλεφωνική επικοινωνία με αλλοδαπούς και τους έπειθαν ότι έχουν τον τρόπο να τους εφοδιάζουν με τα απαραίτητα έγγραφα νόμιμης διαμονής τους.
Ακολούθως, αφού ελάμβαναν από αυτούς φωτογραφίες και διάφορα άλλα προσωπικά τους στοιχεία, στη συνέχεια τους εφοδίαζαν με τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα, έναντι προσυμφωνημένου χρηματικού ποσού, που κυμαινόταν από (400) έως και (700) ευρώ.
Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η εγκληματική τους δραστηριότητα.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.