Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Έρχεται η πληρωμή για τα οικογενειακά επιδόματα μέσω ΟΓΑ


Η διοίκηση του ΟΓΑ έχει θέση ως στόχο τα οικογενειακά επιδόματα να πληρωθούν το διάστημα 18 – 26 Οκτωβρίου...



Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν επιφορτιστεί με την υποχρέωση να διεκπεραιώσουν και να ελέγξουν όσο γίνεται περισσότερα έντυπα Α21, όπως επίσης και δικαιολογητικά που έχουν κατατεθεί από τους δικαιούχους, όπου κρίθηκε αναγκαίο.
Σε κάθε περίπτωση, το ηλεκτρονικό σύστημα του Οργανισμού, ήταν προγραμματισμένο να «κλειδώσει» ένα μήνα πριν από την καταβολή της δόσης, δηλαδή το αργότερο έως τις 20 Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί στη συνέχεια η διαδικασία της εκκαθάρισης και της πίστωσης των ποσών που αναλογούν στους δικαιούχους.
Σε κάθε περίπτωση όμως, θα υπάρξουν και αρκετές αιτήσεις που υποβλήθηκαν από τα τέλη Αυγούστου και μετά, οι οποίες δεν πρόκειται να εκκαθαριστούν και έτσι οι δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας θα αναγκαστούν να περιμένουν την επόμενη δόση για να λάβουν τα αναδρομικά ποσά που δικαιούνται.
Ως οικογενειακά επιδόματα θεωρούνται το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών. Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο.
Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.