Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Bloomberg: Γιατί οι Αμερικανοί δουλεύουν περισσότερο από τους Ευρωπαίους;


Οι Αμερικανοί έχουν εθιστεί στη δουλειά. Οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ δεν δουλεύουν μόνο περισσότερο αλλά φαίνεται πως παίρνουν σύνταξη και αργότερα αλλά και λιγότερες μέρες αδείας...

Μία νέα έρευνα προσπαθεί να μετρήσει ακριβώς πόσο δουλεύουν οι Αμερικανοί σε σχέση με τους Ευρωπαίους. Η απάντηση; Ο μέσος Ευρωπαίος εργάζεται 19% λιγότερο από τον μέσο Αμερικανό ή μπορούμε να πούμε πως οι Αμερικανοί δουλεύουν 25% περισσότερο από τους Ευρωπαίους.



Οι ώρες εργασίας διαφέρουν μεταξύ των χωρών, σύμφωνα με το working paper των οικονομολόγων Alexander Bick του Arizona State University, της Bettina Bruggemann του McMaster University του Ontario και Nicolas Fuchs-Schundeln του Goethe University της Φρανκφούρτης. Οι Ελβετοί είναι αυτοί που μοιάζουν περισσότερο με τους Αμερικανούς, ενώ παράλληλα οι Ιταλοί είναι στην αντίπερα όχθη.

Η έρευνα δεν αφορά μόνο τις ώρες, βέβαια, αλλά και την παραγωγικότητα. Η μία θεωρία για το γιατί οι Αμερικανοί ξοδεύουν περισσότερες ώρες στη δουλειά είναι επειδή οι προσπάθειές τους μπορεί να αποδώσουν πιο πολύ. Οι φόροι επίσης παίζουν μεγάλο ρόλο. Άσχετα με τις... άσχετες δηλώσεις του Trump, οι φόροι στην Ευρώπη είναι αρκετά μεγαλύτεροι, κάτι που επηρεάζει αρνητικά και τη θέληση για δουλειά.

Ένα είναι το σίγουρο. Πως η διαφορά στις κουλτούρες δεν παίζει μεγάλο ρόλο, αφού από τη δεκαετία του '70, οι Αμερικανοί και οι δυτικοί Ευρωπαίοι δούλευαν ίδιες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.