Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Βρετανοί ομογενείς μηνύουν τον Γιούνκερ... για το Brexit!


Μήνυση κατά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατέθεσαν Βρετανοί που ζουν μόνιμα σε ευρωπαϊκές χώρες για την απόφασή του να μην υπάρξουν ανεπίσημες συζητήσεις μεταξύ Ευρωπαίων και Βρετανών αξιωματούχων για το Brexit...



Ο κ. Γιούνκερ επιμένει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών αν δεν ενεργοποιηθεί πρώτα το Άρθρο 50. Ωστόσο, η ομάδα των Βρετανών ζητεί άμεσες συζητήσεις για την τύχη των εκπατρισμένων που κατοικούν σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά της η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι έχει δεσμευθεί να έχει ενεργοποιήσει το Άρθρο μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Την μήνυση κατέθεσε η ΜΚΟ «Fair Deal for Expats» για λογαριασμό των εκπατρισμένων Βρετανών, με την οποία κατηγορούν τον Γιούνκερ και το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η απαγόρευση των διαπραγματεύσεων πριν τον Μάρτιο είναι «παράνομη», «κλείνει στόματα» και «πρέπει να ακυρωθεί αμέσως».

Η δικηγορική εταιρεία Croft Solicitors, που εκπροσωπεί τους ομογενείς, δήλωσε στο BBC ότι «δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα που να το απαγορεύει, όπως ένα προεδρικό διάταγμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.