Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΙΣΑ: Εγκληματική ενέργεια τα χημικά στους συνταξιούχους - Έριξαν CS! [video]


Την αγανάκτηση του «για τη ρίψη επικίνδυνων χημικών που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ανήμπορων συμπολιτών μας», εκφράζει ο ΙΣΑ με ανακοίνωσή του έπειτα από τα επεισόδια στην πορεία των συνταξιούχων την περασμένη Δευτέρα...



«Καλούμε τους κ.κ. Ξανθό, Πολάκη και Μπασκόζο, ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ως γιατροί, να πάρουν σαφή θέση και να αναλάβουν την ευθύνη για την εγκληματική αυτή ενέργεια», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτησή του και καταγγέλλει την ρίψη χημικών με επιβλαβείς ουσίες, στην πορεία των συνταξιούχων την περασμένη Δευτέρα καθώς και σε άλλες διαδηλώσεις οι οποίες έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Διαπιστώνυμε ότι χρησιμοποιούνται κατά εξακολούθηση επικίνδυνες χημικές ουσίες ενάντια σε ανήμπορους συμπολίτες μας που λαμβάνουν μέρος σε ειρηνικές διαδηλώσεις.

Ο ΙΣΑ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κ.κ. Ξανθό, Πολάκη και Μπασκόζο, οι οποίοι ανήκουν στον ιατρικό σώμα να παρέμβουν και να αναλάβουν την ευθύνη, για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια υγεία. Μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση, η ρήξη των επικίνδυνων χημικών έγινε σε άτομα της τρίτης ηλικίας, τα οποία ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου, για να παρουσιάσουν σοβαρές επιπλοκές.

Θυμίζουμε ότι ο ΙΣΑ έχει κατά επανάληψη καταγγείλει τη χρήση χημικών με επιβλαβείς ουσίες. Το καλοκαίρι του 2011 προέβη σε ανάλυση χρησιμοποιημένων φιαλιδίων και το Φεβρουάριο του 2012 ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για το θέμα.

Όπως προέκυψε από τις αναλύσεις που είχαν γίνει εκείνη την περίοδο ,τα δακρυγόνα και τα χημικά περιείχαν μεταξύ άλλων την ουσία CS ,η όποια σύμφωνα και με την άποψη της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, κατατάσσεται στα χημικά όπλα, με σοβαρές έως και πολύ σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Ακόμη διαπιστώθηκε ότι κάποια χημικά που είχαν χρησιμοποιηθεί ήταν ληγμένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.