Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διαγράψτε άμεσα την ημερομηνία γέννησης από το Facebook


Πείτε τέλος στις ευχές των φίλων σας την ημέρα των γενεθλίων σας στον τοίχο του λογαριασμού σας στο Facebook, καθώς οι ειδικοί προτείνουν να διαγράψεις άμεσα την ημερομηνία της γέννησής σου από το προφίλ...Συγκεκριμένα, οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας στον κυβερνοχώρο και τη χρήση του Διαδικτύου συστήνουν την άμεση διαγραφή της ημερομηνίας των γενεθλίων σου τόσο από το προφίλ σου στο Facebook, όσο και από τα προφίλ, που πιθανότατα διαθέτεις σ΄άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε οι χρήστες που βάζουν στο διαδίκτυο τα προσωπικά τους στοιχεία, θέτουν τον εαυτό τους σε αυξημένο κίνδυνο. Αυτό γιατί είναι πολλοί οι επιτήδειοι που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αλιεύσουν προσωπικά δεδομένα.

Όπως επισημαίνει η ίδια έρευνα, οι περιπτώσεις κλοπής προσωπικών δεδομένων αυξήθηκαν κατά 57% το προηγούμενο έτος, με πολλά από τα θύματα να ζητούν τη παρέμβαση των Αρχών.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως το Το Facebook, το Twitter, το LinkedIn είναι τα κυριότερα μέσα που θα στραφούν οι απατεώνες για να αντλήσουν πληροφορίες τόσο για την ταυτότητα των χρηστών, όσο και για την διεύθυνση διαμονής τους, κωδικούς ή ακόμη και πληροφορίες που αφορούν τις τραπεζικές τους συναλλαγές.

"Όσες λιγότερες πληροφορίες αποκαλύπτεις, τόσο πιο ασφαλείς είσαι στον κυβερνοχώρο", υποστηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.