Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Τέλος η Frontex, αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή


Η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, ο νέος οργανισμός διαχείρισης των κοινών εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. που...


 αντικαθιστά τη Frontex, παρουσιάζεται σε λίγη ώρα στο μεθοριακό σταθμό Καπετάν Αντρέεβο, στα σύνορα Βουλγαρίας- Τουρκίας.
Την παρουσίαση θα κάνουν ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, η υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ρουμιάνα Μπατσβάροβα, η υφυπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας, Ντενίσα Σάκοβα, και ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, Φαμπρίς Λεγκέρι. Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης θα παρευρεθεί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.
Ο νέος οργανισμός ξεκινάει τη λειτουργία του δέκα μήνες μετά την πρώτη παρουσίαση της νομοθετικής πρότασης για τη συγκρότησή του, τον περασμένο Δεκέμβριο, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στις 22 Ιουνίου 2016 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Επιτροπή κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής και η συμφωνία εγκρίθηκε στις 23 Ιουνίου από το Συμβούλιο και στις 5 Ιουλίου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή θα απαρτίζεται από τον Οργανισμό της Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής και από τις εθνικές αρχές και ακτοφυλακές που είναι υπεύθυνες για τη διαχείριση των συνόρων.
Ένα μεγάλο βήμα μπροστά χαρακτήρισε τη μετεξέλιξη της Frontex σε Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή ο εκτελεστικός διευθυντής του νέου Οργανισμού, Φαμπρίς Λετζερί. «Ο νέος ευρωπαϊκός οργανισμός θα κάνει όχι μόνο ποσοτική, αλλά και ποιοτική διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.», εξήγησε ο κ.Λετζερί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.