Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Προκλητικός ο Πρόεδρος του ΣτΕ στα σκαλιά του Μαξίμου [video]


Πολιτική παρέμβαση – πρόκληση του Προέδρου του ΣτΕ στα σκαλιά του Μαξίμου...



Απαντήσεις στα όσα του καταλογίζουν οι δύο παραιτηθέντες αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας από το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών του ανωτάτου δικαστηρίουεπιχείρησε να δώσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα μαζί με τις προέδρους του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Εγώ έχω μια ευθύνη να μην χειραγωγούνται οι δικαστές μου προπαραμονή της διάσκεψης» είπε ο κ. Σακελλαρίου απαντώντας στο γιατί αποφασίστηκε η διακοπή της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. «Εγώ αυτά τα τίμια πράγματα ξέρω και πηγαίνω στο σπίτι μου και κοιμάμαι ήσυχος και έχω ήσυχη τη συνείδησή μου» συμπλήρωσε ο κ. Σακελλαρίου.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι το δικαστήριο δεν χειραγωγείται από τους διαδίκους ούτε χρησιμοποιείται ως όχημα ικανοποίησης πολιτικών επιδιώξεων. Εμείς είμαστε ταγμένοι στο υπηρεσιακό μας καθήκον» είπε ο κ. Σακελλαρίου. «Προσπαθούμε να το επιτελούμε κατά τρόπο άψογο σε ένα κλίμα ενότητας και ηρεμίας που είναι τα φυσικά χαρακτηριστικά της ομαλής λειτουργίας ενός ανωτάτου δικαστηρίου» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣτΕ.

Έστειλε, μάλιστα, μήνυμα ότι «όσοι επιχειρούν να διαταράξουν το μήνυμα ενότητας που επικρατεί στο δικαστήριο προσφέρουν κακή υπηρεσία στη δικαιοσύνη και τη βλάπτουν σε μια καίριας σημασίας χρονική περίοδο για την πατρίδα».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών είπε ότι είναι μια εξίσου σοβαρή υπόθεση όπως αυτή των μισθών, των συντάξεων και της κρίσης στην κοινωνία προσθέτοντας ότι «το καθήκον μας ως δικαστών είναι να πιάσουμε το σφυγμό της ελληνικής κοινωνίας και να μπορέσουμε με τις αποφάσεις μας και την άψογη τήρηση της διαδικασίας μήπως τυχόν δώσουμε μια ελπίδα μια ώθηση προς τα εμπρός στην κοινωνία» χωρίς να κάνει αναφορά στην αποστολή του ανώτατου δικαστηρίου να δικάζει με βάση το νόμο και τις συνταγματικές επιταγές.

«Το δικαστήριο κινήθηκε με πολύ γρήγορες κινήσεις και από το Μάιο συνεχίζει να σχολείται με ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάζει και βγάζει αποφάσεις ως τάχιστα» πρόσθεσε για την απόφαση.

Υπενθύμισε, δε, ότι το δικαστήριο έδειξε μέχρι τώρα το κοινωνικό του πρόσωπο και θα συνεχίσει να το κάνει επικαλούμενος «τη μάχη που έδωσε το δικαστήριο για να μην μειωθούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις».

«Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έρχονται» πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίου.

Μετά από σχετική ερώτηση αρνήθηκε, τέλος, να αποκαλύψει πότε θα προχωρήσει στην επόμενη σύγκληση της διάσκεψης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.