Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Χειρούργοι χώρισαν με επιτυχία σιαμαία που ήταν ενωμένα στο κεφάλι [video]


Μια σπουδαία χειρουργική επιτυχία σημείωσε μια ομάδα χειρούργων στο Παιδικό Νοσοκομείο του Ιατρικού Κέντρου Montefiore στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης...


Οι γιατροί κατάφεραν σήμερα μετά από μια εγχείριση 16 ωρών να διαχωρίσουν δύο σιαμαία αγοράκια που ήταν ενωμένα στο κεφάλι. Η εγχείριση ήταν άκρως επικίνδυνη μιας και ελλόχευε ο ελλόχευε ο θάνατος και το ενδεχόμενο πρόκλησης σοβαρών εγκεφαλικών βλαβών.
Ο Τζέιντον και ο Ανίας Μακντόναλντ από το Κάαλ Σίτι στο Ιλινόι αφέθηκαν στα χέρια της ομάδας των χειρουργών, με επικεφαλής τον Τζέιμς Γκούντριτς, οι οποίοι κατάφεραν να διαχωρίσουν τα κρανία και τον εγκεφαλικό ιστό, έγραψε η μητέρα των παιδιών Νικόλ Μακντόναλντ στο Facebook.
Αν και τα αγοράκια επέζησαν της επέμβασης, η εξέλιξη της υγείας τους είναι ασαφής.
«Βρισκόμαστε μπροστά στο άγνωστο» έγραψε η Μακντόναλντ. «Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμης σημασίας σε ό,τι αφορά την ανάρρωση και δεν θα γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας πώς ο Ανίας και ο Τζέιντον θα αναρρώσουν για διάστημα πολλών εβδομάδων».
Οι γιατροί διαχώρισαν τα δίδυμα με τη βοήθεια μοντέλων εξελιγμένης τεχνολογίας, ωστόσο η διαδικασία διαχωρισμού των αγγείων αποδείχθηκε πιο περίπλοκη, επισήμανε η μητέρα των παιδιών.
Ο Ανίας, που παρέμεινε στο χειρουργικό τραπέζι περισσότερο χρόνο από τον Τζέιντον, φαίνεται να είναι περισσότερο καταβεβλημένος από τον διαχωρισμό του εγκεφαλικού ιστού σε σύγκριση με τον αδελφό του. Για αυτό ακριβώς παρακολουθείται στενά για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να πρηστεί ο εγκέφαλός του και να υποστεί εγκεφαλικό. Αναμένεται μάλιστα να παρουσιαστεί σε εκείνον ένα είδος παράλυσης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάρρωσης.
Τα δίδυμα αγοράκια θα παραμείνουν διασωληνωμένα για περίπου μία εβδομάδα καθώς οι γιατροί θέλουν να παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας τους.
Σε περίπου μία στις 200.000 γεννήσεις έρχονται στον κόσμο σιαμαία, στο 50% των περιπτώσεων γεννώνται νεκρά και περίπου το 1/3 επιβιώνει για μία ημέρα, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.Τα ποσοστά επιτυχίας ενός χειρουργικού διαχωρισμού των παιδιών είναι πολύ χαμηλά κι εξαρτώνται από το σημείο που τα μωρά είναι ενωμένα. Για παράδειγμα, το ιατρικό κέντρο επισημαίνει ότι το 68% των σιαμαίων που είναι ενωμένα στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης διαχωρίζονται με επιτυχία ενώ δεν υπάρχουν προς το παρόν επιζώντες από επεμβάσεις διαχωρισμού σιαμαίων στην καρδιά.
«Κάναμε ένα τεράστιο άλμα πίστης» τόνισε η μητέρα των παιδιών. «Νιώθω ότι ο χρόνος έχει παγώσει.. Θα βρίσκομαι εδώ μέχρι να αντικρίσω τα χαμόγελά τους ξανά», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.