Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Σκότωσε 11 μαχητές του ISIS και ζει τον έρωτά του εγκλωβισμένος στην Ελλάδα


Στην Ελλάδα βρίσκεται λίγο παραπάνω από έναν χρόνο. Όπως αρκετοί συμπατριώτες του έτσι και ο Αχμέντ έφτασε στη χώρα μας κολυμπώντας...


 Για την ακρίβεια κολύμπησε περίπου 50 μέτρα για να φτάσει στη στεριά καθώς η οδηγία έλεγε πως το φουσκωτό τους έπρεπε να βυθιστεί πριν φτάσει στην ακτή. Από τη Συρία πέρασε στην Τουρκία και από εκεί βρέθηκε στη Χίο. Λίγους μήνες αργότερα ταξίδεψε από τον Πειραιά για την Ειδομένη. Τελικά εγκλωβίστηκε με περίπου 1000 Σύριους στο Κέντρο Φιλοξενίας Softex, έξω από τη Θεσσαλονίκη.
Αν τον ρωτήσεις για τις δυσκολίες που βιώνουν οι διαμένοντες στο κέντρο φιλοξενίας θα γελάσει και θα σου πει πως δεν έχει σαφή εικόνα. Λίγο μετά την εγκατάστασή του στο κέντρο της Softex ξεκίνησε να συγκατοικεί με την κοπέλα του σε ένα διαμέρισμα στη Χαριλάου. Εκείνη άφησε την Κύπρο και ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει. Την είχε γνωρίσει πριν από καιρό μέσω facebook και τώρα μένουν μαζί.

Ο πόλεμος διέλυσε την οικογένειά του
Ο Αχμέντ είναι 23 ετών. Στα 18 του υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις του συριακού στρατού. Αφού ολοκλήρωσε τη θητεία του επέστρεψε στη γενέτειρά του και ξεκίνησε να εργάζεται ως μάγειρας σε εστιατόριο. Διέμενε σε περιοχή αντιφρονούντων μαζί με τους γονείς του. Ένα πρωινό το σπίτι του βομβαρδίστηκε από ρωσικό μαχητικό. Οι γονείς του ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια ενώ ο ίδιος γλίτωσε από θαύμα. Κατατάχτηκε στον απελευθερωτικό συριακό στρατό. Λόγω της εμπειρίας του από τις ειδικές δυνάμεις αξιοποιήθηκε σε αρκετές επιχειρήσεις τόσο κατά των δυνάμεων του Άσαντ όσο και κατά του ISIS.

Σκότωσε 11 μαχητές του ISIS
Σε μια μάχη χαρακωμάτων είδε τον αδερφό του να δέχεται θανάσιμο πυροβολισμό από ελεύθερο σκοπευτή. Ζήτησε να γίνει ο ίδιος ελεύθερος σκοπευτής. Πήρε εκδίκηση για τον θάνατο του αδερφού του σκοτώνοντας 11 μαχητές του ISIS. To Ισλαμικό Κράτος κρατά αιχμαλώτους του δύο μεγαλύτερους αδερφούς του. Η μικρότερη αδερφή του βρίσκεται με τον σύζυγό της στη Δαμασκό.
Ο Αχμέντ δεν θέλει να γυρίσει πίσω. Άλλωστε δεν υπάρχει εκεί κάτι να τον περιμένει. Θέλει να φτάσει στη Γερμανία και να ξεκινήσει τη ζωή του από το μηδέν. Αγαπάει την Ελλάδα και συμπαθεί τους Έλληνες. Θυμώνει με τους ισχυρούς της Ευρώπης και θεωρεί ότι η ευαισθησία τους για τα βάσανα των προσφύγων είναι υποκριτική.
Τα μάτια του έχουν δει τόσο θάνατο που πλέον τον συνήθισαν. Προσπαθεί να κοιτάζει μπροστά. Έχει όνειρα για τη ζωή του και θέλει να του δοθεί η ευκαιρία να τα κυνηγήσει. Αφού γλίτωσε από τις βόμβες των ρωσικών βομβαρδιστικών πλέον δεν τον τρομάζει τίποτα.
Ο Αχμέντ παραχώρησε συνέντευξη στο thestival και στον δημοσιογράφο Τάσο Ασλανίδη στη διάρκεια μίας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας προσφύγων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το πλήρες όνομά του, ο τόπος καταγωγής του και το πρόσωπό του αποκρύπτονται σκοπίμως καθώς όπως δήλωσε είναι επικηρυγμένος από το Ισλαμικό Κράτος, ενώ ο Συριακός Στρατός τον θεωρεί λιποτάκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.