Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Ο συλλέκτης των 1.277 απολιθωμένων κοπράνων μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες!


Ένας Αμερικανός φυσιοδίφης έχει στην κατοχή του την πιο περίεργη συλλογή: Διαθέτει 1.277 απολιθωμένα προϊστορικά κόπρανα και...


 γι’ αυτό μόλις κέρδισε μια θέση στα Ρεκόρ Guinness!
O παλαιοντολόγος Τζορτζ Φράντσεν συμπεριελήφθη στη νέα έκδοση του βιβλίου με τα παγκόσμια ρεκόρ για το 2017 για τη μοναδική συλλογή του, η οποία φυλάσσεται στο Μουσείο της Νότιας Φλόριντα.
«Καμάρι» της συλλογής είναι ο λεγόμενος «Πολύτιμος», ένας κοπρόλιθος που ζυγίζει σχεδόν δύο κιλά και βρέθηκε στη Νότια Καρολίνα. Χρονολογείται στα 5 με 24 εκατομμύρια χρόνια και είναι...προϊόν (αν αυτή είναι η σωστή λέξη) κάποιου προγόνου των κροκοδείλων με μήκος γύρω στα έξι μέτρα. Το διάσημο κόπρανο διατηρεί μάλιστα τη μορφή που είχε όταν βγήκε από το ζώο.
Ο 36χρονος μανιώδης συλλέκτης άρχισε να μαζεύει κοπρόλιθους όταν ακόμη ήταν φοιτητής παλαιοντολογίας. Μέχρι σήμερα έχει συλλέξει ευρήματα στις ΗΠΑ και σε άλλες οκτώ χώρες.
Oι κοπρόλιθοι, σκληροί σαν πέτρες και εντελώς άοσμοι, προσφέρουν πολύτιμα στοιχεία για τη διατροφή και την ανατομία προϊστορικών ζώων.
Η αξία τους κυμαίνεται από λίγα έως πολλές χιλιάδες δολάρια. Καμιά φορά πουλιούνται σε δημοπρασίες και σε μια από αυτές ο φανατικός Αμερικανός συλλέκτης είχε δώσει πάνω από 10.000 δολάρια για ένα ωραίο και σπάνιο κόπρανο. Όπως είπε, όσο πιο «ρεαλιστικό» είναι το απολίθωμα, όσο δηλαδή διατηρεί τη μορφή του φρέσκου κοπράνου, τόσο ανεβαίνει η αξία του.
Η συμβουλή του Φράντσεν για όποιον θέλει να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness είναι απλή: «Να έχετε πάθος, πολύ πάθος για ό,τι κάνετε. Όποιο κι αν είναι, να το ακολουθήσετε. Το δικό μου πάθος είναι τα απολιθωμένα κόπρανα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.