Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Εγκλωβισμένοι 20 ανθρακωρύχοι στην Κίνα


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στην περιοχή Τσονγκτσίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας για τον...


 απεγκλωβισμό 20 ανθρακωρύχων που παγιδεύτηκαν μετά την έκρηξη αερίου.
Συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό των 20 ανθρακωρύχων που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ορυχείο στην περιοχή Τσονγκτσίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας, σχεδόν 24 ώρες μετά την έκρηξη αερίου που σημειώθηκε εκεί.
Συνολικά 35 εργαζόμενοι βρίσκονταν στις υπόγειες στοές όταν σημειώθηκε η έκρηξη το πρωί της Δευτέρας. Οι δύο εξ αυτών διέφυγαν σώοι, με τους υπόλοιπους 33 να έχουν εγκλωβιστεί στο ανθρακωρυχείο.
Έως τα μεσάνυχτα οι διασώστες είχαν ανασύρει τις σορούς 13 εργαζομένων, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος της Τσονγκτσίγνκ Μου Χουαπίνγκ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων. Ο αξιωματούχος αναθεώρησε το αριθμό των νεκρών που ανακοινώθηκε χθες, όταν έγινε γνωστό ότι 15 ανθρακωρύχοι είχαν χάσει τη ζωή τους. «Συνεχίζουμε τις έρευνες για τους 20 αγνοούμενους ανθρακωρύχους», δήλωσε «και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο υπάρχει ελπίδα».
Περισσότεροι από 400 διασώστες εργάζονταν όλη τη νύχτα, ενώ έξω από το ορυχείο βρίσκονται τουλάχιστον 20 ασθενοφόρα και πολυπληθής ομάδας παροχής πρώτων βοηθειών.
Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να υπήρξαν παρατυπίες από τη διοίκηση του ορυχείου, ενώ έκλεισαν προσωρινά όλα τα ορυχεία με ετήσια παραγωγή κάτω των 90.000 τόνων.
Ο επικεφαλής και ο νομικός εκπρόσωπος του ορυχείου ανακρίνονται από την αστυνομία, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Λούο Τσινγκτσουάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.