Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Νόμιμο και ηθικό δάνειο άνευ δικαιολογητικών 27 εκατ. από την Εθνική πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ


«Και νόμιμο και ηθικό» είναι το δάνειο που έλαβε το 2002 από την Εθνική Τράπεζα ο ΣΥΡΙΖΑ, ύψους 27 εκατ. ευρώ...
καθώς εξυπηρετείται κανονικά, έχει αποπληρωθεί ήδη κατά 71% και σήμερα οι συνολικές δανειακές του οφειλές είναι στα 7,950 εκατ. ευρώ.

Αυτό δήλωσε ο Μίμης Δαριώτης, υπεύθυνος οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, στην κατάθεσή του που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στην Εξεταστική Επιτροπή, η οποία διερευνά την νομιμότητα των δανειοδοτήσεων των τραπεζών σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης, χωρίς όμως να παρουσιάσει τις εγγυήσεις του δανείου!

Όπως ανέφερε ο κ. Δαριώτης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει δάνειο αποκλειστικά από την Εθνική Τράπεζα, έχει πληρώσει όλους τους τόκους έως το 2016, ενώ το υπόλοιπο της οφειλής του εξυπηρετείται κανονικά και σε ό,τι αφορά τους τόκους και σε μεγάλο βαθμό και το κεφάλαιο.

Ανέφερε ακόμα ότι τον Σεπτέμβριο του 2014, το κόμμα ζήτησε και πήρε ένα επιπλέον δάνειο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ με εγγύηση την κρατική χρηματοδότησή του έως το 2018, ενώ διέψευσε ότι έγινε διπλή εκχώρησή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.