Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Λονδίνο -Νέα Υόρκη σε 3 ώρες με το νέο... κονκόρντ! [video]


Κι αν νομίζετε ότι θα είναι αεροπλάνο για όλους, σας ενημερώνουμε ότι ο εισιτήριο θα κοστίζει 5.000 ευρώ!....



Το νέο υπερηχητικό αεροσκάφος που υπόσχεται να κάνει την πτήση Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε 3 ώρες, αποκάλυψε η startup εταιρεία Boom Technology του Richard Branson, ιδιοκτήτη της Virgin.
Η παρουσίαση του XB-1 Supersonic Demonstrator,  γνωστό και ως Baby Boom, είναι η μικρή εκδοχή του αεροσκάφους Boom, που η εταιρεία φιλοδοξεί να αποτελέσει το πιο γρήγορο επιβατικό αεροπλάνο που φτιάχτηκε ποτέ, ενώ θα είναι οικονομικά ανεκτό από τους επιβάτες.


Η πρώτη εμπορική πτήση πάντως δεν αναμένεται πριν από το 2023, ενώ η πτήση Λονδίνο- Νέα Υόρκη θα κοστίζει περίπου στις 2.500 λίρες. Το XB-1 πιάνει ταχύτητες μέχρι και 1.451 mph, δηλαδή 10% ταχύτερο από το Concorde και 2,6 φορές πιο γρήγορο από άλλα αεροπλάνα. Το αεροσκάφος προβλέπεται να μεταφέρει μέχρι και 40 επιβάτες.
Συγκεκριμένα το νέο αεροπλάνο θα κάνει τις πτήσεις Λονδίνο - Νέα Υόρκη σε 3 ώρες και 15 λεπτά (αντί για 7 ώρες), Σαν Φραντσίσκο - Τόκιο σε 5 ώρες και 30 λεπτά (αντί για 11 ώρες) και την πτήση Σίδνεϊ - Λος Άντζελες σε 6 ώρες και 45 λεπτά (αντί για 15 ώρες).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.