Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ο Μοσκοβισί ανήγγειλε Μνημόνιο 4 με συμμετοχή ΔΝΤ [video]


«Πρέπει να υπάρξει τεχνική συμφωνία πριν το Eurogroup», τόνισε ο Γάλλος επίτροπος...




Αναμόρφωση κοινωνικών επιδομάτων, περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στη φορολογία, αλλά και νέα προγράμματα που θα βοηθήσουν στη βελτίωση των συνθηκών της αγοράς εργασίας, είναι ορισμένα από τα ζητήματα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να εξέλθει της κρίσης, όπως τόνισε ο Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνό-Αμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε στην ομιλία του ότι στην αξιολόγηση περιλαμβάνεται και η αναμόρφωση των κοινωνικών επιδομάτων, διαδικασία η οποία θα λάβει χώρα με τη βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Επανέλαβε την ανάγκη να συνεχιστούν οι αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, προκειμένου να βελτιωθεί και η εισπραξιμότητα, αλλά να γίνουν με τέτοιο τρόπο ώστε αυτό να καταστεί δίκαιο και«ο καθένας να πληρώνει ανάλογα με τις δυνατότητές του».

Αναφορικά με την αγορά εργασίας, παραδέχθηκε ότι το ποσοστό ανεργίας παραμένει υψηλό και προσέθεσε ότι προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες θα πρέπει να υπάρξει στήριξη της επιχειρηματικότητας και δημιουργία νέων προγραμμάτων κατάρτισης.

Για μία ακόμη φορά ο Ευρωπαίος επίτροπος ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει όλα όσα έχει υπογράψει. «Χρειάζεται σταθερότητα και αποτελεσματικότητα και στόχος είναι να ολοκληρωθεί το τρίτο πρόγραμμα. Δεν θέλουμε τέταρτο πρόγραμμα. Θέλουμε η Ελλάδα να βγει από το μνημόνιο όπως και οι άλλες χώρες», υποστήριξε ο κ. Μοσκοβισί.

Παράλληλα, έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρχει «σταθερή οικονομική διακυβέρνηση και αποτελεσματική υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων», ώστε να εξασφαλιστεί η ανάκαμψη και η ευημερία στην Ελλάδα μακροπρόθεσμα.

Υποστήριξε ακόμη, πως υπάρχουν τέσσερα βασικά βήματα, τα οποία εάν πραγματοποιηθούν τότε η ευημερία θα επιστρέψει στη χώρα:

  • Οικονομική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς,
  • Συνεισφορά όλων (με αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τη διασφάλιση της δίκαιης κατανομής των βαρών),
  • Κυριότητα του προγράμματος από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα και
  • Ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στο κοινό ευρωπαϊκό μέλλον

Συμφωνία πριν το Eurogroup - Απαραίτητο το ΔΝΤ

Παράλληλα ο κ. Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τη σοβαρότητα της όλης υπόθεσης, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Όσο για το ΔΝΤ, ο Επίτροπος -όπως άλλωστε είχε τονίσει νωρίτερα και το στέλεχος της ΕΚΤ, Μπ. Κερέ - η συμμετοχή του στο πρόγραμμα θεωρείται απόλυτα απαραίτητη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.