Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Bild: Στην Ελλάδα βρίσκονται 62.000 πρόσφυγες


Στους 62.000 ανέρχονται οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, εκ των οποίων οι 15.715 στα νησιά, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση την οποία επικαλείται η Bild...


Η γερμανική εφημερίδα γράφει επίσης ότι ενώ πέρυσι στα τέλη Ιουνίου καταμετρήθηκαν 2.000 πρόσφυγες στα σύνορα της Σερβίας, ο αριθμός έφτασε πλέον τις 6.300, ενώ 77.000 πρόσφυγες έχουν κάνει αίτηση για άσυλο και περιμένουν το πράσινο φως για να φτάσουν στην κεντρική Ευρώπη. Σημειώνει επίσης πως στις συνοριακές διαβάσεις από τη Σερβία προς την Κροατία και την Ουγγαρία δημιουργούνται μποτιλιαρίσματα στα σύνορα.
Εν τω μεταξύ ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ προτίθεται να αφαιρεί τη γερμανική υπηκοότητα από μαχητές του Ισλάμ, όπως γράφουν σήμερα οι εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke (στον οποίον ανήκουν οι Berliner Morgenpost, Hamburger Abendblatt, Westdeutsche Allgemeine Zeitung κ.α.). Προϋπόθεση θα είναι οι μαχητές να έχουν διπλή υπηκοότητα, δηλαδή και τη γερμανική, διότι σύμφωνα με το γερμανικό Σύνταγμα δεν επιτρέπεται να μετατραπεί ένας πολίτης σε ανιθαγενή, να μην είναι δηλαδή πολίτης κανενός κράτους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης του Εγκλήματος 870 ισλαμιστές έχουν ταξιδέψει από τη Γερμανία στη Συρία ή το Ιράκ προκειμένου να συναντήσουν εκεί τζιχαντιστές, ένας μικρός αριθμός εκ των οποίων έχει διπλή υπηκοότητα, λ.χ. τη γερμανική και την τουρκική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.